Sela zingt 'Ik zal er zijn' samen met tienduizend mensen

Dit was zo'n moment waar we nog regelmatig mensen over horen. Sela die 'Ik zal er zijn' zingt samen met tienduizend mensen. De muzikanten zongen dit lied tijdens de Nederland Zingt Dag 2015. De woorden van hoop die door de Jaarbeurs galmen en al die mensen die meezingen, het leverde deze prachtige beelden op.

Geraakt

Een jaar later werd dit lied opnieuw gezongen. Dit keer door Suzanne van der Velde. De zangeres stond op het podium met tranen in haar ogen omdat zij zo geraakt was door het verhaal van ds. Arie van der Veer. De dominee had vlak daarvoor verteld over de dood van zijn zoon en hoe hij bemoediging vond bij God. Nederland Zingt sprak met Suzanne over dit bijzondere moment.

Zullen we dit jaar weer dit rake lied zingen tijdens de Nederland Zingt Dag 2019? Je leest het hier.

Liedtekst

Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam.
Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan.
Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim.
Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’.

Een boog in de wolken als teken van trouw,
staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou!
In tijden van vreugde, maar ook van verdriet,
ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

De toekomst is zeker, ja eindeloos goed.
Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet:
dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam.
U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan.

‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam.
Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan.
Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij:
uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’

O Naam aller namen, aan U alle eer.
Niets kan mij ooit scheiden van Jezus mijn Heer:
Geen dood en geen leven, geen moeite of pijn.
Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn.

‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam.
Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan.
Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij:
uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’,
uw naam is ‘Ik ben’, en ‘Ik zal er zijn’.

Meer lezen over:

Speel muziek af