Zullen we dit prachtige orgel van de Notre Dame ooit nog horen?

Op maandagavond 15 april brak er brand uit in de Notre Dame. De torens bleven gespaard, maar een groot deel van de kerk ging in vlammen op. Hoe groot de schade precies is, is nog niet bekend.

Hartverscheurend en machteloos

Heel de wereld leeft mee en is er getuige van hoe een prachtig monument verteerd wordt door het vuur. De beelden van de omvallende torenspits en het hoog oplaaiende vuur zijn hartverscheurend. De kerk trekt ieder jaar meer dan 13 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Er zijn zoveel mensen die mooie herinneringen bewaren aan deze kerk in Parijs. Maar maandagavond konden we niet anders dan machteloos toekijken hoe de vlammen om zich heen grijpen. Vreselijk dat een gebouw, dat er al zoveel eeuwen staat en dat zelfs wereldoorlogen heeft overleefd, zomaar in een paar uur tijd verwoest wordt.

Niets ter wereld klinkt zoals het orgel van de Notre Dame

Ook orgelliefhebbers volgen het nieuws. Het imposantie orgel van de Notre Dame is immers een zeer geliefd en prachtig instrument. Niets ter wereld klinkt zoals het orgel van de Notre Dame. Na uren van hard werken voor de brandweermannen van Parijs, is de brand geblust en kan de schade worden opgenomen. Goed nieuws: het orgel is intact. Toch zal het waarschijnlijk nog wel een tijd duren, eer we dit prachtige orgel weer live kunnen beluisteren.

Voorlopig zullen we het met video's moeten doen. Onlangs werd bijvoorbeeld deze opname nog gemaakt. Een prachtig stuk muziek ('Bach to the future'), met mooie beelden van het orgel en de kerk.

Ook interessant

Speel muziek af