'Het schild van geloof ligt nu op de grond'

Het schild van geloof is onderdeel van de wapenrusting die God ons geeft. We hebben het nodig om ons te wapenen tegen machten van de duisternis. Maar als het geloof niet uit je hart komt, en alleen maar een houding is, dan is dat niet het wapen dat God bedoelt. Geen enkel wapen uit de wapenrusting is bedoelt om tussen jou en God in te komen. De wapenrusting is juist bedoelt om je dicht bij Hem te houden. En daar zingt Elise in dit prachtige, kwetsbare lied over.

Liedtekst

Het schild van geloof,
ik droeg het met trots
met heilige zekerheid
maar na jaren raakte ik dat kwijt
Twijfel sloop naar binnen,
maar dat mocht toch niet
Ik verschool me achter het schild
en zong weer vroom een lied

Het schild van geloof,
ik draag het al lang
Maar vandaag leg ik het neer
Dat maakt me wel zo eerlijk naar U Heer
Nu stel ik mijn vragen
is daar ruimte voor
Nu ga ik op onderzoek uit
met open oog en oor

Het schild van geloof
ligt nu op de grond
niks waar ik me achter verstop
Dat maakt me kwetsbaar
maar lucht me ook op
Wilt u nu geduldig zelf mijn schild zijn Heer
Mijn schild ende betrouwe en zo
verlaat mij nimmer meer
verlaat mij nimmer meer
verlaat mij nimmer meer

Met Elise en Nederland Zingt op reis

Elise Mannah stapt met Nederland Zingt in het bootje. Van 7 t/m 12 september gaat zij namelijk met ons mee op reis over de rivieren. Er zijn nog enkele plekken over, dus u kunt er ook bij zijn. Lees hier meer informatie over deze prachtige reis.

Meer liederen van Elise Mannah

Meer liederen bekijken die Elise Mannah heeft gezongen bij Nederland Zingt? Dat kan met onze speciale 'Elise Mannah-afspeellijst'. Klik hier om naar de afspeellijst te gaan en meer moois te zien en te horen.

Speel muziek af