Een stukje nostalgie met deze prachtige koorzang

Heerlijke nostalgie! Prachtige klanken van de strijkers en de vleugel, samen met massale koorzang, vulden de Oude Kerk van Delft. 'Wohl mir dass ich Jesum habe' is een bekend en geliefd lied, geschreven door Johann Sebastian Bach. Deze opname is inmiddels al heel wat jaren oud, maar het blijft prachtig om naar te luisteren en te kijken.

Liedtekst

Wohl mir dass ich Jesum habe,
o wie feste halt ich ihn.
Dass er mir mein Herze labe,
wenn ich krank und traurig bin.

Jesum hab ich, der mich liebet
und sich mir zu eigen gibet.
Ach drum lass ich Jesum nicht,
wenn mir gleich mein Herze bricht.

Vertaling

Wat een voorrecht dat ik Jezus heb,
o, hoe stevig houd ik Hem vast.
Dat Hij mijn hart verkwikke,
als ik ziek ben en bedroefd.

Ik heb Jezus, die mij liefheeft,
en zich aan mij gegeven heeft.
Ach, daarom laat ik Jezus niet los;
ook al breekt mijn hart in mij.

Meer lezen over:

Speel muziek af