Hoe het is met Dima van de Nederland Zingt Dag?

Op de Nederland Zingt Dag vertelde Miranda Sloots hoe dit Oekraïense jongetje uit Olesk zich in haar armen stortte. Hoe is nu met hem en de bouw van de kinderopvang in dit door alcoholverslaving geteisterde dorp? Miranda vertelde op het podium aan presentator Arjan Lock dat ze Dima nog nooit eerder had ontmoet, maar dat hij zich zodra hij haar zag toch aan haar vastklampte om haar nooit meer los te laten. Later bleek dat Miranda zo op zijn vermoorde moeder leek. Bekijk het interview terug onderaan dit artikel.

Terug naar Dima

Inmiddels is ze net terug van een bezoek als vrijwilliger voor World Partners aan Olesk en ontmoette ze Dima opnieuw. “Helaas gaat het niet zo goed met Dima”, vertelt Miranda aan de telefoon. “In het filmpje op de Nederland Zingt Dag kon ik hem niet vinden. Deze keer lukte dat wel, maar hij deed erg afstandelijk. Hij woont weer bij zijn dronken en agressieve vader, omdat zijn oma niet meer voor hem kan zorgen. Het is overduidelijk dat hij wordt mishandeld. Hij is ook ondervoed en is veel te klein voor zijn leeftijd. Pas na een week voelde hij zich weer veilig genoeg om bij me op schoot te kruipen.”

Bekijk in de video de ontmoeting van Miranda en Dima een paar weken geleden.

Ten goede keren

Naast de situatie van Dima zag Miranda ook weer veel andere ellende. “Echt om te janken, zoals ondervoede baby’s en stomdronken zwangere vrouwen. Nee, het is hier niet bepaald een feel good-verhaal.” Het sterkt Miranda alleen maar in de overtuiging hoe belangrijk hun betrokkenheid bij het dorp is. “Gelukkig start de bouw van het kindopvangcentrum binnenkort, met geld van de Nederland Zingt Dag-collecte. Daar kunnen we kinderen als Dima liefdevol en veilig opvangen, maar ook bijvoorbeeld voor de ondervoede baby’s zorgen. Ik geloof zeker dat God een plan heeft om de situatie in Olesk ten goede te keren!”

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van dit EO Metterdaad project en andere projecten? Like dan bijvoorbeeld hun Facebook pagina, of ga naar de website.

Arjan Lock interviewt Miranda Sloots op de Nederland Zingt Dag

Meer lezen over:

Speel muziek af