Sela geeft kijkje in de keuken

Het Nederlands Dagblad mocht een kijkje nemen in de keuken van Sela: ze waren aanwezig bij de opnames op een idyllische boerderij in Duitsland. 'De meest succesvolle christelijke muziekformatie van het afgelopen decennium' zo beschrijft de krant de band Sela. Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar voor de band: ze kregen een nieuwe formatie sinds Kinga Bán de band verliet en ze Mirjam Kerkhof toevoegden als lead-zangeres. In het artikel is te lezen hoe deze keuzes impact hebben gehad op de band en de bandleden.

Verandering

"Mag Sela eigenlijk wel veranderen?" vraagt de krant. De missie van de band is immers: nieuwe liederen schrijven voor de kerk. Dat perkt de mogelijkheden nogal in. Tobias Plansoen, gitarist, antwoord: ‘Ik denk dat typisch voor Sela is dat we hoofd en hart bij elkaar houden. We kijken naar teksten, maar vooral naar hoe die aanhaken op ons persoonlijke geloofsleven.’

Zanger Korpershoek valt hem bij. ‘Ad (Adrian Roest, organist/pianist, red.) zegt altijd: als een lied jezelf al niet raakt, hoe kan het dan anderen raken? Dus je bent continu op zoek in jezelf, op ontdekkingstocht: hoe steekt mijn geloof in elkaar? En dat delen we altijd met elkaar. We hebben genoeg tijd om te praten, onze levens te delen. De moeilijke dingen, de dingen die we mooi vinden. Het is een minikerkje, deze band.’
‘Natuurlijk denk je na over wat je publiek zal aanspreken’, zegt violiste Anneke van Dijk. ‘Maar de dingen die ik maak, hebben eigenlijk altijd met mezelf te maken. Hoe ik in mijn geloof sta, waarmee ik bezig ben.' 

Lees hier het gehele artikel...

(Foto's ND/Digrafium)

Meer lezen over:

Speel muziek af