Ds. Arie van der Veer voor de derde keer geraakt door kanker

"Oud worden is een zegen, maar oud zijn valt niet altijd mee: leven onder een bewolkte hemel, terwijl je De Dag verwacht", zo schrijft dominee Arie van der Veer in een artikel voor Visie. Hij werd onlangs voor de derde keer geraakt door kanker.

"Begin juli was het zover" schrijft dominee Arie: "De specialist besloot om in te grijpen. Al een paar jaar kwam ik om de drie maanden bij hem op bezoek. De PSA-waarde in mijn bloed werd steeds hoger. Maar omdat het heel geleidelijk ging, werd nog geen behandeling gestart. Maar ineens was alles anders. De behandelingen werden gestart. Hoe lang dat gaat duren, weet ik niet. Misschien wel de rest van mijn leven. De bijwerkingen zijn erg vervelend. Je wordt er letterlijk en figuurlijk niet vrolijk van. Ik kan soms heel somber zijn."

Bron van kracht

De kerkdiensten zijn voor hem een bron van kracht. "Niet alleen als ik zelf preek, maar vooral als ik zittend op mijn vaste plekje zing met de gemeente. Nog nooit heb ik in mijn leven zo verlangd naar de zondagse diensten. Ze trekken je op uit de misère. Want leven onder een bewolkte hemel valt niet mee."

"Hoor mijn gebed"

Op zijn Facebookpagina schrijft dominee Arie: "Weet je welk lied mij veel aanspreekt. Het is een lied over psalm 143 vers 9.." Dit lied zong Frans Korpershoek van Sela op de Nederland Zingt Dag 2015. Beluister het hieronder.

Stichting 'Als kanker je raakt'

Op de Nederland Zingt Dag sprak dominee Arie van der Veer met Rita Renema over hun stichting 'Als kanker je raakt'. Twee voorbeelden van hoop en de trouw van God. Zowel Rita als dominee Arie kregen meerdere keren te maken met kanker, maar getuigen: "God laat mij niet los". Bekijk hieronder het gesprek terug.

Meer lezen over:

Speel muziek af