Zing dit lied voor de vluchtelingen op Lesbos

Op de Nederland Zingt Dag van 2015 hebben we met ruim 10.000 bezoekers het prachtige lied 'Met open armen' gezongen. Zoveel bezoekers als er op die Nederland Zingt Dag bij elkaar waren, zoveel vluchtelingen zitten er momenteel vast op Lesbos. In barre omstandigheden, met grote tekorten aan medicijnen en aandacht.

"Kom, als je moe bent van je vlucht. Hier ben je veilig, hier is rust" zongen Pearl en Amanda vier jaar geleden in de Jaarbeurs. Vandaag willen we dit lied nog eens zingen. Maar dan nu speciaal voor de vluchtelingen op Lesbos.

Pleisters plakken op gebroken harten

Annerieke, de directeur van Stichting Bootvluchteling schreef onlangs een open brief, waarin ze haar hart laat spreken. "Vertel mij eens hoe je niet gefrustreerd moet raken als je als arts maar liefst 125 patiënten ziet op één avond. Als een jonge vrouw je vertelt dat ze is verkracht door vijf soldaten, voor het oog van haar gezin... waarna ze haar man doodschoten. En dat je die vrouw vervolgens naar haar tent terug moet sturen met niet meer dan een pilletje en een verwijsbriefje voor de psycholoog, die over 8 maanden tijd heeft. Vertel mij eens wat dat met jou zou doen?"

"Kom maar, als niemand je verstaat. Hier is een plek voor jouw verhaal." De woorden lijken een schril contrast met de werkelijkheid op het eiland. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers die doen wat ze kunnen. "Er zijn mensen nodig die pleisters plakken op gewonde harten" zo schrijft Annerieke in haar brief. We kunnen weinig veranderen aan de oorzaak van alle ellende, die maakt dat mensen op de vlucht slaan. Maar we kunnen met elkaar wél iets doen aan de grote behoefte aan medicijnen en goede apparatuur.

Wil je de hele brief van Annerieke lezen? Klik dan hier.

Kom ook in actie

EO Metterdaad voert deze maand samen met Stichting Bootvluchteling campagne voor de getraumatiseerde vluchtelingen in het overvolle kamp op Lesbos. Er is geld nodig voor medische en psychische zorg. Wil jij daaraan bijdragen? Maak dan een gift over via NL88INGB0000300300 o.v.v. Lesbos. Online doneren kan via metterdaad.nl/lesbos. "Welkom, welkom thuis" zal het op Lesbos niet worden voor de mensen die daar verblijven. Maar we kunnen er met elkaar wél voor zorgen dat zij meer het gevoel krijgen dat zij met open armen worden ontvangen. Help je mee?

Ook interessant

Speel muziek af