Kanker zette het leven van Rita op de kop | Op de Nederland Zingt Dag vertelt zij haar indrukwekkende verhaal

Rita kreeg drie keer kanker. Zij vertelt over de jaren van haar ziekte op de Nederland Zingt Dag. Maar het is zeker geen droevig gesprek. Rita getuigt hoe God haar vast heeft gehouden. Ook in de jaren dat ze ziek was. "God is er altijd bij," zo vertelt Rita: "En die ervaring ligt in mijn hart als een kostbare parel."

Steen

Op de Nederland Zingt Dag kreeg iedereen een steen. Om daar iets op te schrijven als een herinnering aan de dag. Of aan een andere ervaring in het leven. Op de steen van Rita staat 'leven'. "Leven is voor mij, dat ik het leven van God heb gekregen. Maar ik zie het leven ook als een opdracht: mens, leef!".

Bekijk hieronder ook het introductiefilmpje waarin Rita meer vertelt over wie ze is en wat ze heeft meegemaakt.

Speel muziek af