7 prachtige liederen over Pinksteren

Bij Nederland Zingt hebben we natuurlijk al heel veel liederen opgenomen over Pinksteren. Maar wij zijn niet de enige. Daarom hebben wij voor jullie 7 prachtige pinksterliederen op een rijtje gezet, van Sela tot Elly en Rikkert en alles daar tussenin!

1. Kom, o Heilige Geest - Sela

Dit lied van Sela is inmiddels al wat ouder, maar nog altijd even mooi! Geniet van deze live-opname, waar nog wordt gezongen door Elbert Smelt en Kinga Bán.

2. Stromen van zegen - Joke Buis

Wat blijft dit lied toch een pareltje! Geniet jij ook altijd zo van de klassieker ‘Stromen van Zegen’, uitgevoerd door Joke Buis?

3. Laat zo je licht maar schijnen - Elly en Rikkert

Onlangs hebben ze hun afscheidsconcert gegeven, maar daarom hebben we nog geen afscheid genomen van de liedjes van Elly en Rikkert! Geniet mee van dit vrolijke kinderlied dat extra toepasselijk is met Pinksteren. 

4. Geest van hierboven - Stef Bos en Jongerenkoor Samen Op Weg

Het bekende lied ‘Geest van hierboven’ ken je vast wel. Vorig jaar zongen Stef Bos en Jongerenkoor Samen Op Weg deze prachtige bewerking. 

5. De wind steekt op - Sela

‘Wek ons tot leven en wakker ons aan. Zet ons in vuur en in vlam’, een prachtige verwoording van Pinksteren. We mogen vuren van liefde voor God zijn!

6. De Heer heeft mij gezien en onverwacht - Elbert Smelt

‘De Heer heeft mij gezien en onverwacht’ is geschreven door Huub Oosterhuis. En wat genieten wij toch van deze prachtige uitvoering door Elbert Smelt!

7. U geeft rust

Om dit jaar op een bijzondere manier stil te staan bij Pinksteren, is er een speciaal, nieuw lied uitgebracht: 'U geeft rust'. Hier kan je de liedtekst en de bladmuziek van het lied vinden, samen met een toelichting van eindredacteur Albert-Jan Schol.

Als je gelooft in samen - Steun de EO

Vele initiatieven zoals het online platform Samen Geloven, de BEAM kerkdiensten en onze speciale pinksterprogrammering op zondagochtend zorgen ervoor dat we als christenen juist in deze tijd verbonden blijven. Maar we kunnen dit alleen realiseren dankzij de trouwe steun van onze leden en donateurs. Kunnen we ook op jou rekenen?

Speel muziek af