Tenira zingt 'Stil, mijn ziel, wees stil' in de Augustijnenkerk

'Stil, mijn ziel, wees stil' is een lied dat bij veel geliefd mensen is. De pure, heldere stem van Tenira maakt dat deze tekst opnieuw binnenkomt en raakt. De prachtige begeleiding op de vleugel is van Mark Brandwijk. Geen onbekende bij Nederland Zingt. Tijdens onze laatste Nederland Zingt avond in Woerden heeft hij met zijn jongerenkoor Glory, en ook als pianist, prachtige dingen laten horen.

Liedtekst

Stil, mijn ziel, wees stil, en wees niet bang,
voor de onzekerheid van morgen.
God omgeeft je steeds, Hij is er bij,
in je beproevingen en zorgen.

God, U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen.
Vredevorst, vernieuw,
een vaste geest binnen in mij,
die rust in U alleen.

Stil, mijn ziel, wees stil en dwaal niet af,
dwars door het dal zal Hij je leiden.
Stil, vertrouw op hem en hef je schild,
tegen de pijlen van verleiding.

God, U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen.
Vredevorst, vernieuw,
een vaste geest binnen in mij,
die rust in U alleen.

Stil, mijn ziel, wees stil en laat nooit los,
de waarheid die je steeds omarmd heeft.
Wacht, wacht op de Heer; de zwartste nacht,
verdwijnt wanneer het daglicht doorbreekt.

God, U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen.
Vredevorst, vernieuw,
een vaste geest binnen in mij,
die rust in U alleen.

God, U bent mijn God
en ik vertrouw op U
en zal niet wankelen.
Vredevorst, vernieuw,
een vaste geest binnen in mij,
die rust in U alleen.
Ik rust in U alleen.
Ik rust in U alleen.

 

Vocal: Tenira Sturm
Piano: Mark Brandwijk
Location: Augustijnenkerk Dordrecht, The Netherlands
Film & Audio production: Duo Virtuoso & De Kaskrakers

Original lyrics & music:
Keith & Kristyn Getty and Stuart Townend

Vier jouw zomer met de EO! We bieden je de hele zomer lang inspirerende artikelen, leuke filmpjes, boeiende podcasts en allerlei tips voor zomerse avonturen. Kijk snel op het EO-zomerplatform en vind daar elke week weer nieuwe zomerinspiratie.

Meer lezen over:

Speel muziek af