Henk van Steeg gaat op zoek naar de ziel van gospel in een nieuwe podcast

Leuk nieuws! ‘Onze eigen’ Henk van Steeg maakt samen met zangeres en presentatrice Giovanca Ostiana een podcast over black gospel: ‘Searching for the Soul’. ‘De podcast is een rijke, muzikale reis voor iedereen. We gaan op zoek naar een antwoord op de vraag waarom deze muziek ons zo kan raken’, aldus Henk.

De eerste aflevering

De eerste aflevering van de podcast -een digitaal geluidsbestand- staat inmiddels online. Daarin vertellen Henk en Giovanca over hun muzikale ontwikkeling. Ze vertellen over hoe ze in aanraking kwamen met gospelmuziek en wat het met hen doet. De aflevering vind je hier.

Berget Lewis

In de tweede aflevering van de podcast gaan Henk en Giovanca in gesprek met zangeres Bergit Lewis. Misschien ken je haar wel van The Passion (2012) of van het ‘Lied van Eenheid’. Zij deelt niet alleen wat zij met gospelmuziek heeft, maar ook haar eigen geloofsverhaal.

Podcast beluisteren?

Ben je nu helemaal enthousiast geworden over de podcast? Luister ‘m dan via iTunes of Spotify. Meer informatie over de podcast vind je op de website van NPO Radio 5.

Ook interessant

Speel muziek af