Even voorstellen: sopraan Margreet Rietveld

Aankomende zaterdag zingen we liederen rondom het thema ‘Uit de diepte’. En dit doen we met niemand minder dan Margreet Rietveld. Deze zangeres is al vaker bij Nederland Zingt te zien geweest, maar nog nooit eerder als solo artiest.

Zoals gezegd, is Margreet al vaker bij Nederland Zingt te gast geweest. Ze is namelijk sopraan bij het koor Ars Musica. Met dit koor werkte ze onder andere mee aan de Nederland Zingt opname in Kampen in 2017. Dat klonk toen zo:

Lukt het niet om de video af te spelen? Klik dan hier voor hulp. 

Matthäus Passion

In 2016 organiseerde Nederland Zingt unieke uitvoering van de Matthäus Passion in de Pieterskerk in Leiden. Het bijzondere hieraan was dat deze uitvoering zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke bedoeling van Bach bleef.

Tijdens deze editie van de Matthäus Passion zong Margreet de aria ‘Blut nur, du liebes Herz’. En wat klonk dat prachtig!

Lukt het niet om de video af te spelen? Klik dan hier voor hulp. 

Margreet in de uitzending

Aanstaande zaterdag, 20 februari, is Margreet dus te zien bij Nederland Zingt. Het belooft weer een prachtige uitzending te worden, die volledig in het teken staat van de Veertigdagentijd. Mis het dus niet!

Nederland Zingt – 18:10 uur – NPO 2 en YouTube

Ook interessant

Speel muziek af