Een psalm vanuit de woestijn..

"O God, U bent mijn God. U zoek ik vroeg in de morgen." Word stil met deze prachtige uitvoering van Psalm 63. Geschreven en gezongen door Christian Verwoerd. Deze psalm zingt over verlangen naar God. Verlangen dat je misschien ook wel herkent.

David schreef deze psalm toen hij in de woestijn verbleef. Ook in ons leven kunnen we ons soms in een woestijn voelen. Een plek van eenzaamheid, droogte, dorheid en soms ook uitzichtloosheid. Maar dan deze woorden: "Uw trouw en goedheid zijn immers beter. Beter dan het leven zelf." Wat kunnen die dan troost bieden. Wat fijn dat er psalmen zijn!

Liedtekst

O God, U bent mijn God
U zoek ik vroeg in de morgen
Mijn ziel dorst naar U
Mijn lichaam verlangt naar U
In een land, dor en dorstig, zonder water

Zo sterk verlangend, heb ik U eerder,
In Uw heiligdom gezocht
Daar zag ik toen Uw grote sterkte
Uw grote kracht en heerlijkheid

O God, U bent mijn God...

Uw trouw en goedheid zijn immers beter
Beter dan het leven zelf
Mijn lippen zullen U daarom prijzen
Ik zegen U mijn leven lang

O God, U bent mijn God...

Want bij U, ja bij U Heer, vind ik leven

 

Tekst en muziek: Christian Verwoerd
Arrangement, opnames, mixing en mastering: Christian Verwoerd
www.christianverwoerd.nl

Meer lezen over:

Speel muziek af