Ontroerend mooi: 'Een toekomst vol van hoop' door het koor Jigdaljahu

"Wat een bijzonder en ontroerend moment was het dat we in oktober 2021 in de Grote Kerk van Schiedam als koor weer een concert mochten geven. Met volle overtuiging zongen we onder leiding van onze dirigent Bert Noteboom en onze vaste begeleiders organist Marco den Toom en pianist Lennart Morée het themalied van de avond ‘U geeft een toekomst vol van hoop’. Dát houden we voor ogen, ook nu weer meer mensen ziek zijn en de maatregelen hard ingrijpen in ons bestaan."

Met deze omschrijving verscheen het lied op het YouTube-kanaal van het koor Jigdaljahu. Treffend en bemoedigend! We zijn het koor dankbaar dat zij dit bijzondere lied, dat zo vol belofte en hoop zit, delen met wie het maar horen wil. Bekijk hieronder de video, laat je raken door de rijke boodschap en houd vast aan die belofte! "U geeft een toekomst vol van hoop, dat heeft U aan ons beloofd. Niemand anders, U alleen, leidt ons door dit leven heen."

Bekijk de video

Liedtekst

In de nacht van strijd en zorgen
kijken wij naar U omhoog,
biddend om een nieuwe morgen,
om een toekomst vol van hoop.
 
Ook al zijn er duizend vragen,    
al begrijpen wij U niet,             
U blijft ons met liefde dragen,
U die alles overziet.   
 
U geeft een toekomst vol van hoop;
dat heeft U aan ons beloofd.
Niemand anders, U alleen,
leidt ons door dit leven heen.
 
U heeft ons geluk voor ogen.
Jezus heeft het ons gebracht.
Mens, als wij, voor ons gebroken
in de allerzwartste nacht.                  
 
U bent God, de Allerhoogste,
God van onbegrensde macht.
Wij geloven en wij hopen
op het einde van de nacht.

Meer lezen over:

Speel muziek af