Lied voor de Stille Week: Leer mij, o Heer, Uw lijden recht betrachten

De Stille Week is begonnen: een periode van bezinning en verstilling om je voor te bereiden op het Paasfeest zondag. Deze week delen we elke dag een lied om je te inspireren in deze altijd bijzondere week.

Op deze eerste dag van de Stille Week delen we het lied 'Leer mij O Heer Uw lijden recht betrachten'. Een prachtig lied dat je stil doet staan bij het lijden van Christus. Zing deze versie mee vanuit de prachtige Sint Bonaventurakerk te Woerden.

Liedtekst

Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten,
in deze zee verzinken mijn gedachten:
o liefde die, om zondaars te bevrijden,
zo zwaar moest lijden.

'k Zie U, God zelf, in eeuwigheid geprezen,
tot in de dood als mens gehoorzaam wezen,
in onze plaats gemarteld en geslagen,
de zonde dragen.

Laat mij, o Heer, uw wond’re wijsheid prijzen,
dwaasheid en ergernis voor wereldwijzen,
laat mij uw kruis dat sterken zwakheid noemen
als sterkte roemen.

Meer lezen over:

Speel muziek af