Ga naar zoekveld

Biografie ds. Paul Visser

Ds. Paul Visser is als zoon van dominee H. Visser opgegroeid op verschillende plekken, waaronder Katwijk. Na zijn studie theologie in Utrecht begint hij als vicaris in de Amsterdamse Jeruzalemkerk. Vervolgens is hij predikant in een kleine gemeente in Brabant, Aalburg (1985-1989), Harderwijk (1989-1994), Bergambacht (1994-1998) en Den Haag (1998-2010).

Momenteel is hij predikant in Amsterdam, in de Noorderkerk. Hartje Jordaan. Dit doet hij met veel plezier. 'Een wereld op zich. Het lijkt soms wel alsof ik daar mijn 'dominee zijn' opnieuw uitgevonden heb.' Als mensenmens is het zijn drive om de verrassende kanten van de Bijbel met mensen te delen. Hij zoekt daarbij bewust het gesprek met zoekenden en andersdenkenden.

Sinds november 2014 is ds. Visser een van de vaste presentatoren van het EO-programma De Kapel. Hij vindt het fijn dat hij met dit programma vanuit een gedeelte van de Bijbel net even een punt kan maken wat er vandaag toe doet: 'Iets dat het leven van nu raakt en waarin ook iets zichtbaar wordt van het andere van God. Het vreemde van God, het verrassende van God.' Dit zal hij ook laten zien in de video's voor de Bijbel Open app.

Ds. Visser is getrouwd en heeft drie kinderen, twee dochters en een zoon.