Ga naar zoekveld

Biografie ev. Jurjen ten Brinke

Evangelist Jurjen ten Brinke is in 2006 als kerkplanter begonnen in Amsterdam-Noord, waar hij de multiculturele gemeente Hoop voor Noord oprichtte. Hoop voor Noord kenmerkt zich door diverse taalgroepen en werk in diverse buurten in Amsterdam-Noord. Als voorganger van deze gemeente trekt hij op met mensen van allerlei culturen en (sociale) achtergronden. Het liefst zit hij één op één met mensen die op zoek zijn naar God of Jezus hebben leren kennen. "Ik ga heel makkelijk om met andersdenkenden, maar sta voor de Bijbelse boodschap". Ook zet hij zich actief in als ambassadeur van stichting Tear en is hij een veelgevraagd spreker op grotere evenementen. Zoals Opwekking.

Jurjen werkt sinds 2015 ook bij de EO. Voorheen presenteerde hij De Kapel, inmiddels is hij een van de presentatoren van de TV-programma’s Nederland Zingt en Bid, Bedank, Bewonder. Daarnaast presenteert hij het radioprogramma Groot Nieuws en diverse podcasts, zoals het Avondgebed en De Leerlingen.

Ev. Jurjen ten Brinke is getrouwd met Marijke. Ze hebben drie dochters (Marthe, Thamar en Anne-Ruth) en een zoon (Rindert).