Ga naar zoekveld

Biografie ev. Jurjen ten Brinke

Evangelist Jurjen ten Brinke is in 2006 als kerkplanter begonnen in Amsterdam-Noord, waar hij de multiculturele gemeente Hoop voor Noord oprichtte. Hoop voor Noord kenmerkt zich door diverse taalgroepen en werk in diverse buurten in Amsterdam-Noord. Als voorganger van deze gemeente trekt hij op met mensen van allerlei culturen en (sociale) achtergronden. Het liefst zit hij één op één met mensen die op zoek zijn naar God of Jezus hebben leren kennen. "Ik ga heel makkelijk om met andersdenkenden, maar sta voor de Bijbelse boodschap". Ook zet hij zich actief in als ambassadeur van stichting Tear en is hij een veelgevraagd spreker op grotere evenementen. Zoals Opwekking.

Ev. ten Brinke is geen onbekende bij de EO. Sinds 1 november 2015 is hij één van de vaste presentatoren in het wekelijkse EO-programma ‘De Kapel’. Ook sprak hij tijdens de Nederland Zingt Dag 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht over het thema ‘Levend water’.

Ev. Jurjen ten Brinke is getrouwd met Marijke. Ze hebben drie dochters (Marthe, Thamar en Anne-Ruth) en een zoon (Rindert).