Ga naar zoekveld

Word maar stil...

zaterdag 26 mei 2018

Psalmen 62:2,6

Een plek voor gebed

Psalmen 62:2 - Alleen bij God vindt mijn ziel haar rust, van hem komt mijn redding.

Psalmen 62:6 - Zoek rust, mijn ziel, bij God alleen, van hem blijf ik alles verwachten.

Jezus koos vaak voor de stilte. Wij kennen verschillende soorten stiltes. Er zijn stiltes waar je niet voor kiest. Zoals de stilte na het verlies van een geliefde. Die stiltes kunnen heel pijnlijk zijn. Maar de stiltes waar Jezus voor koos, zijn van een ander soort. Dat zijn de heerlijkste momenten.

Waarom?

Wel, stilte schept ruimte om te spreken. Vooral ruimte voor het spreken van God. Maar dan moet je wel stil willen zijn. We laten de draagbare radio thuis, nemen geen mp3-speler mee tijdens het wandelen. Niet spreken, maar luisteren. Naar de natuur. Naar de stem van God.

De stilte opzoeken kan een groot avontuur zijn. Het is in feite nog meer dan een stille plek opzoeken. Het is meer dan stilte om je heen. Het is ook meer dan een poos niet praten. Het is stilte buiten, maar ook zoeken naar stilte vanbinnen – stilte in je hart.

‘Toen verscheen God aan Elia in het suizen van een zachte stilte.’ Stille tijd in de natuur is zendtijd van de Heilige Geest!

De vakantieperiode kan een heel geschikte tijd zijn om dit stil zijn in praktijk te brengen. Je neemt afstand van je werk en gaat naar een rustige plek om stil te worden. Probeer het maar eens.

Tip - Jezus deed dit heel vaak. De natuur is voor Hem de plek om met Zijn Vader te spreken. Hij deed dat tot in de laatste nacht van Zijn leven. (Marcus 14:32)

Deel deze overdenking: