NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Veelgestelde vragen over de Nederland Zingt Dag 2019

Waar wordt de Nederland Zingt Dag gehouden?

De Nederland Zingt Dag vindt plaats op zaterdag 6 april 2019 in Jaarbeurs Utrecht (Hal 10, 11 en 12), Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht. 

Wat is het thema van de Nederland Zingt Dag?

Het thema van de Nederland Zingt Dag 2019 is: 'Hij laat niet los'. Lees hier meer over het thema.

Wat is het programma van de Nederland Zingt Dag?

Het programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Vanaf 08.45 uur is de zaal open. Het programma begint om precies 10.00 uur. We vragen je daarom voor 09.30 uur bij de ingang te zijn, zodat je genoeg tijd hebt om een plaats te zoeken.

Wie presenteert de Nederland Zingt Dag?

De Nederland Zingt Dag wordt gepresenteerd door Mirjam Bouwman en Arjan Lock.

Wie zijn de sprekers op de Nederland Zingt Dag?

Jurjen ten Brinke en ds. Arie van der Veer zullen spreken op de Nederland Zingt Dag 2019.

Welke artiesten werken mee aan de Nederland Zingt Dag?

Dit jaar werken de band Sela en zanger Kees Kraayenoord mee aan de Nederland Zingt Dag. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of download onze Nederland Zingt app voor smartphone of tablet!

Wat kost een kaart voor de Nederland Zingt Dag?

Een toegangskaart voor de Nederland Zingt Dag kost €25,00. Ben je Vriend van Nederland Zingt, of word je dit tijdens het reserveringsproces, dan ontvang je jouw ticket gratis. Alle genoemde bedragen zijn inclusief reserveringskosten.

Hoeveel kaarten kan ik bestellen per reservering?

Per reservering kun je maximaal vier kaarten bestellen.

Moet ik EO-lid zijn om te reserveren?

Een EO-lidmaatschap is niet verplicht om te kunnen reserveren voor de Nederland Zingt Dag.

Ontvang ik als EO-lid ledenkorting op mijn reservering?

Als EO-lid ontvang je geen ledenkorting. Wel heb je tijdens het reserveren de mogelijkheid om Vriend van Nederland Zingt te worden. In dat geval ontvang je één gratis ticket.

Wanneer heb ik recht op een gratis toegangskaartje?

Als Vriend van Nederland Zingt ontvang je één gratis ticket voor de Nederland Zingt Dag. Je bent al Vriend van Nederland Zingt vanaf €5,- per maand. Tijdens het reserveren krijg je de mogelijkheid om ook Vriend van Nederland Zingt te worden. Je ontvangt je ticket dan direct gratis.

Ik ben al Vriend van Nederland Zingt. Hoe kan ik reserveren?

Als je al Vriend van Nederland Zingt bent, ontvang je een thuis brief met daarin een uitnodiging om naar de Nederland Zingt Dag te komen. Hierin staat beschreven hoe je jouw gratis kaart kan reserveren, via een unieke website-link. 
Wanneer je meer kaarten wilt reserveren, kan dat via het reguliere bestelformulier.

Wat houdt het in om Vriend van Nederland Zingt te zijn?

Als Vriend van Nederland Zingt steun je ons werk vanaf €5,00 per maand. Hiermee maak je die activiteiten van Nederland Zingt mogelijk, waarvoor de EO geen subsidie krijgt. Als Vriend van Nederland Zingt ontvang je tevens:

  • Een welkomstcadeau met o.a. keuze uit het nieuwste dagboek 'Alle Dagen' van ds. Arie van der Veer, een ZEBRA-tas of diverse cd's
  • Jaarlijks 1 gratis kaart voor de Nederland Zingt Dag
  • Jaarlijks gratis de nieuwste Nederland Zingt Dag-cd
  • Toegang tot speciale vriendenconcerten
  • Minimaal 4x per jaar de digitale nieuwsbrief met nog meer voordeel
Wanneer ontvang ik mijn welkomstcadeau?

Als nieuwe Vriend van Nederland Zingt kun je op vertoon van je ticket een welkomstcadeau ophalen tijdens de Nederland Zingt Dag. Bij de stand op het Nederland Zingt Plein kun je kiezen uit het nieuwe dagboek van ds. Arie van der Veer 'Alle Dagen', een ZEBRA-tas of diverse cd's. 

Heb ik mijn relatie- of lidmaatschapsnummer nodig om te reserveren?

Je hebt geen relatie- of lidmaatschapsnummer nodig om te reserveren. Indien nodig controleert de EO aan de hand van de ingevulde gegevens of je Vriend van Nederland Zingt bent.

Hoe moet ik reserveren voor mijn kinderen?

Voor kinderen tot en met 3 jaar is de toegang tot de Nederland Zingt Dag gratis. We gaan er dan vanuit dat hij/zij bij je op schoot plaatsneemt. Er hoeft hiervoor geen plaats gereserveerd te worden. Het is niet toegestaan om kinderwagens in de gangpaden te plaatsen. Voor oudere kinderen moet wel een ticket besteld worden. 

Ik zit in een rolstoel/scootmobiel. Hoe kan ik reserveren?

Ben je een rolstoel- of scootmobielgebruiker, geef je dan in het formulier op voor het rolstoelvak. Kom je samen met iemand die een rolstoel heeft, reserveer dan twee kaarten in het rolstoelvak zodat je wel bij elkaar kunt zitten. Elke rolstoelgebruiker kan maximaal één begeleider meenemen in het rolstoelvak. Dit doen we om zoveel mogelijk mensen gebruik te kunnen laten maken van deze optie. 

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Het is niet mogelijk om je reservering te annuleren of te wijzigen.

Hoe vindt de betaling van mijn reservering plaats?

De betaling vindt plaats via een eenmalige incasso en zal medio februari worden geïncasseerd. Wanneer je na 1 februari je kaarten reserveert, wordt het bedrag binnen twee weken van het opgegeven rekeningnummer geïncasseerd.
Let op: Als je Vriend van Nederland Zingt bent geworden, wordt jouw maandelijkse donatie apart geïncasseerd. Mocht je de cd van Nederland Zingt 2019 heb besteld wordt dit bedrag wel ( €12,95) tegelijk met je ticket(s) geïncasseerd

Ik heb gereserveerd, maar heb geen bevestiging ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je geen definitieve reserveringsbevestiging hebt ontvangen per mail, neem dan contact op via [email protected] Check wel eerst even of het bericht niet bij de spam is terecht gekomen. We verzoeken je vriendelijk geen nieuwe reservering te maken.

Kan ik op de dag zelf nog kaarten kopen?

We raden je aan direct online te reserveren, zodat je van toegang verzekerd bent. Dit kun je doen tot vrijdag 5 april 2019 15.00 uur, mits er nog kaarten beschikbaar zijn.


Aan de deur zijn kaarten alleen te koop zolang de voorraad strekt. Een kaart die je aan de deur koopt, kost €25,00. Betaling is uitsluitend mogelijk door middel van machtiging voor een eenmalige automatische incasso. Zorg er dus voor dat je jouw IBAN-nummer bij je hebt.

Hoe en wanneer ontvang ik mijn toegangskaart(en)?

Uiterlijk een week voor de Nederland Zingt Dag ontvang je jouw e-ticket per e-mail. Heb je het ticket dan nog niet ontvangen, stuur dan een e-mail met je reserveringsgegevens naar: [email protected] 

Indien je na 29 maart reserveert, ontvang je jouw e-ticket op uiterlijk 5 april. Heb je op vrijdag 5 april nog geen e-ticket ontvangen? Ga dan op zaterdag 6 april naar de kaartenbalie, waar je het e-ticket alsnog kunt ophalen. De kaartenbalie is vanaf 08.45 uur geopend en vind je bij de ingang in hal 10.

Heb je jouw e-ticket via e-mail niet ontvangen of ben je deze kwijt?

Je kunt je e-ticket zelf downloaden via www.eo.nl/ticketopvragen

Moet ik mijn e-ticket printen?

Je kunt er voor kiezen je e-ticket te printen of om deze op jouw smartphone te laten zien (er is gratis wifi in de Jaarbeurs).

Kan ik bij Jaarbeurs Utrecht pinnen?

Op het terrein van Jaarbeurs Utrecht vind je enkele pinautomaten waar je contant geld kunt opnemen. Bij verschillende stands kun je ook met pin betalen.

Worden er opnames voor radio/televisie gemaakt?

Van de Nederland Zingt Dag worden televisieopnames gemaakt. In het programmaboekje wordt de uitzenddatum vermeld. Daarnaast worden er cd-opnames gemaakt, deze cd kun je tijdens het reserveren direct bestellen voor €10,- (+ €2,95 verzendkosten). Deze cd wordt naar verwachting eind mei verzonden. 

Ik kom met de auto. Waar kan ik parkeren?

Bij Jaarbeurs Utrecht is voldoende parkeergelegenheid. Het parkeertarief bedraagt €4,00 per (deel van een) uur tot een maximum van €16,00 voor de hele dag op P2 en P4 of een maximum van €20,00 op P1 en P3. Bij het inrijden van de parkeerterreinen ontvang je een parkeerkaart, waarmee je bij vertrek kunt betalen bij één van de parkeerautomaten op het terrein. 

Je kunt het beste parkeren op P4 en als die vol is op P2. Deze parkeerplaatsen liggen het dichtst bij de hallen 10, 11 en 12, waar de Nederland Zingt Dag zal plaatsvinden. 

Houd er rekening mee dat er in Utrecht een milieuzone is. Om met een dieselauto in de milieuzone te komen, moet de auto een Datum Eerste Toelating hebben na 1 januari 2001. Voldoet je auto niet aan deze toelatingseisen, parkeer dan op P2. Deze parkeerplaats valt buiten de milieuzone.

Zijn er mindervaliden parkeerplaatsen?

In en rond de Jaarbeurs zijn voorzieningen aanwezig voor mindervaliden. Je kunt met je mindervalidenkaart op elk parkeerterrein van de Jaarbeurs gratis parkeren. Let op: de kaarthouder dient in de auto aanwezig te zijn. 

Kan ik mijn elektrische auto opladen bij de Jaarbeurs?

Op parkeerterrein P1 en P4 van de Jaarbeurs vind je oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Waar vind ik een routebeschrijving?

Informatie over de bereikbaarheid vind je op www.jaarbeurs.nl/bereikbaarheid. De Jaarbeurs is goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Wil je met de bus naar de Nederland Zingt Dag?

Meereizen vanuit het noorden

In de volgende provincies komen opstapplaatsen: Groningen, Friesland en Drenthe. 
Voor opgave en meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met de heer A. van der Ploeg: 0511-422722. 

Meereizen vanuit Zeeland (Kapelle)

Ook dit jaar wordt er door Wimke Overbeeke een bus geregeld vanuit Kappele. De bus vertrekt om 7.00 bij de ANWB, Vierwegen 1, 4421 RA te Kapelle. Tussen 18.30-19.00 hopen zij weer terug te zijn. Opstappen in Kapelle of eventueel Wouwse Tol. Opgeven en meer informatie bij Wimke Overbeeke. [email protected] of door even te bellen naar 0113-343919 of naar 06-41393689
Hopelijk tot 21 april en alvast een goeie en muzikale busreis gewenst

Ik ben slechthorend. Is er ringleiding beschikbaar?

Er is ringleiding beschikbaar in de Jaarbeurs. Je hoeft het bij het reserveren niet aan te geven wanneer je een plek met ringleiding nodig hebt. Op de dag zelf wordt aangegeven waar je het beste kunt gaan zitten.

Is er een tolk Nederlandse gebarentaal aanwezig?

Ja, tijdens de Nederland Zingt Dag is er een tolk Nederlandse gebarentaal aanwezig. Wil je hier gebruik van maken, geef dit dan aan bij je reservering. Geef hierbij ook aan met hoeveel personen je hiervan gebruik wilt maken.

Wat voor zitplaatsen zijn er beschikbaar?

De zaal is opgedeeld in vrije zitplaatsen. Indien je vóór 09.30 uur aanwezig bent, heb je genoeg tijd om een plaats te zoeken. Zit je graag op een hoek, of vooraan in een vak, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent, zodat er nog volop keuze is wat betreft zitplaats. 

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Het is toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen.

Is er in de Jaarbeurs eten en drinken verkrijgbaar?

Bij verschillende verkooppunten in de Jaarbeurs is eten en drinken verkrijgbaar.

Waar worden gevonden voorwerpen verzameld?

Gevonden voorwerpen worden verzameld door de EO. Ben je iets verloren? Mail ons via [email protected]

Is het mogelijk om als standhouder aanwezig te zijn bij de Nederland Zingt Dag?

Er zijn zeker mogelijkheden om met een stand aanwezig te zijn. Dit wordt verzorgd door Ben de Wild Productions. Klik hier voor meer informatie.

Mijn vraag staat er niet tussen...

Staat jouw vraag niet tussen onze 'Veelgestelde vragen', dan kun je een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 035 – 2210022.