Samen blijven zingen in tijden van onzekerheid

Wat zijn het onzekere, onrustige, maar vooral bijzondere tijden. Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, is de samenleving in korte tijd ingrijpend veranderd. We blijven binnen met z’n allen, evenementen tot 1 juni zijn afgelast of verplaatst en het zorgpersoneel knokt met man en macht tegen het virus. We leven in een crisis, maar we mogen ook zien dat juist in crisistijd, mensen dichter naar elkaar toe trekken.

Het ene initiatief na het andere ontstaat. We kijken naar elkaar om, doen boodschappen voor elkaar, klappen voor het zorgpersoneel en zingen liederen om elkaar een hart onder de riem te steken. Ik vind het bijzonder waardevol om te ervaren hoe we samen één zijn. Daar mogen we kracht en bemoediging uit halen. 

In Nederland Zingt Dichtbij heb je onlangs ook al mooie initiatieven kunnen zien. Jurjen ging namelijk op pad met Brigitte Makkinje om verschillende positieve acties in beeld te brengen. Zolang het mogelijk is, willen we dit soort mooie en inspirerende uitzendingen blijven maken. Juist in deze tijd van corona willen we prachtige geloofsverhalen, maar bovenal Gods liefde, laten zien.

Voor Nederland Zingt veranderen er natuurlijk ook een aantal zaken in deze tijd. Zo wordt onze opname in Arnhem verplaatst naar het najaar, net als de Nederland Zingt Dag. Op dit moment werken we al hard aan deze evenementen. Zo kunnen we elkaar hopelijk in het najaar weer ontmoeten om samen te zingen en samen te geloven.

In de tussentijd hoeven jullie gelukkig niets te missen van Nederland Zingt. We blijven twee keer per week onze programma’s uitzenden op televisie en daarnaast kan je liederen vinden in onze Nederland Zingt app. Geniet van losse liederen, maar ook van onze afspeellijsten. Ik kan je vooral onze nieuwe afspeellijst 'hoop in onzekerheid' aanraden. Een lijst vol bemoedigende liederen, speciaal voor deze tijd. Met wie zou jij deze bemoediging willen delen?

Hoewel we nu weer heel veel mooie plannen op tafel hebben liggen bij Nederland Zingt, is dit alles wel onder voorbehoud. Want alles kan veranderen. We kunnen alleen maar per dag kijken hoe het coronavirus zich ontwikkelt in Nederland en hoe de regels en adviezen daarop aangepast worden. Hoe onzeker deze tijd ook is, één ding zal altijd zeker zijn en nooit veranderen: Hij is erbij!

Met vriendelijke groet,

Albert-Jan Schol
Eindredacteur Nederland Zingt