Nederland Zingt Op Verzoek

8 februari 2014, 10:00

In deze aflevering gaan we in gedachten terug naar 31 januari 1952. In Putten staan een aantal mensen te koukleumen in de sneeuw bij de kerk. Ze kijken elkaar vertwijfeld aan… Waar blijft het bruidspaar toch? Het is toch echt de 31e vandaag? Ja, toch komt bruidspaar Posthouwer niet opdagen.

Er heerste namelijk griep in Putten en daarom riep de dominee vanaf de kansel dat de bruiloft werd uitgesteld naar 8 februari. Maar ja, de niet-Puttenaren misten dat bericht en stonden dus tevergeefs op het bruidspaar te wachten. Maar een week later was het dan toch zover; met paarden en koetsen vertrokken bruid en bruidegom naar de kerk en werd het huwelijk bevestigd.
De kinderen Posthouwer danken de Here dat Hij hun ouders zolang gespaard heeft. En welk lied past er nu het mooiste bij dit verhaal? Psalm 67 natuurlijk! Hun trouwpsalm.

In 'Nederland Zingt op Verzoek' kunt u anderen met een lied bedanken, bemoedigen of gelukwensen. Je eigen lievelingslied aanvragen? Ook dat kan. In 'Nederland Zingt op Verzoek' gaan persoonlijke aandacht en het geestelijke lied hand in hand. Een lied dat vertelt over Wie God wil zijn als het leven moeilijk is... of als het leven juist tot dankbaarheid stemt.

Samenstellers: Yvonne Sprunken en Jeannette Smit.

Playlist
1. U zij de glorie
2. Tel uw zegeningen
3. Wat vlied' of bezwijk'
4. Wij zullen opstaan
5. Psalm 67
6. Liefde
7. Als ik huil
8. Laat mij bij U zijn!
9. Psalm 100
10. Ik bouw op U
11. Vleugels

12. Groot is Uw trouw
13. Abba Vader
14. Op bergen en in dalen
15. Kom tot de Vader
16. Daar is kracht in het bloed
17. Mijn Jezus, ik hou van U
18. Psalm 121
19. Ik wil zingen van mijn Heiland
20. Gebed om zegen
21. Nader mijn God bij U
22. Wees mijn Herder

Klik hier voor de muziekgegevens