Nederland Zingt Op Verzoek

8 maart 2014, 10:00

"Hij was en is mijn grote sterke broer, Vroeger mocht ik als klein kind vaak met Ad mee, dan gingen we vliegeren, vissen of lieten een bootje varen op de sloot... een bootje dat hij zelf gemaakt had". Zo begint de brief die we binnenkregen voor meneer Ad Schraa uit Dronten, geschreven door zijn zus Willy Hesselink. Van jongs af aan had meneer Schraa dus een passie voor boten. Eenmaal volwassen nam hij dienst bij de marine en bouwde hij in zijn achtertuin zeilboten; steeds mooier, steeds groter. Voor een rasechte zeeman als meneer Schraa draaien we - een lied van een van oudsher zeevarend volk; het Urker Mannenensemble o.l.v. Pieter Jan Leusink: Zie ons wachten aan de stromen.

In 'Nederland Zingt op Verzoek' kunt u anderen met een lied bedanken, bemoedigen of gelukwensen. Je eigen lievelingslied aanvragen? Ook dat kan. In 'Nederland Zingt op Verzoek' gaan persoonlijke aandacht en het geestelijke lied hand in hand. Een lied dat vertelt over Wie God wil zijn als het leven moeilijk is... of als het leven juist tot dankbaarheid stemt.

Samenstellers: Yvonne Sprunken en Jeannette Smit.

Playlist
1. Groot is Uw trouw
2. Zie ons wachten aan de stromen
3. Mijn Jezus, ik hou van U
4. Psalm 93
5. Jesu, joy of man's desiring
6. Witter dan sneeuw
7. Mijn Herder
8. Psalm 84
9. Er komen stromen van zegen
10. Voor altijd mijn Vriend
11. Beveel gerust uw wegen

12. 'k Wil U, o God, mijn dank betalen
13. Psalm 139
14. Meer liefd', o dierb're Heer
15. Bron van licht en leven
16. This world is not my home
17. Het ruwhouten kruis
18. Psalm 146
19. Als hier op aarde mijn werk is gedaan
20. My tribute (To God be the glory)
21. Psalm 108
22. Elk uur, elk ogenblik

Klik hier voor de muziekgegevens