Nederland Zingt Op Verzoek

6 september 2014, 10:00

Zodra hij in de auto stapte, zocht de hand van meneer Gerrit van Veen naar de cd-speler. Hij zette 'm aan en draaide het lied 'Going Home' van Linda Randle grijs. "Alsof hij voelde dat God hem thuis zou gaan halen", vertellen zijn vrienden Agaath en Jaap Slingerland. Gerrit overleed in juni jl. Hij werd maar 62. Om Coba, de weduwe van Gerrit te bemoedigen, bieden haar vrienden haar het lied aan dat Gerrit de weken voor zijn dood zo bezig hield: Going Home!

Nederland Zingt opent het nieuwe seizoen door een bijzondere uitzending te maken samen met het radioprogramma Nederland Zingt op Verzoek. Ook in de tv-uitzending komen verzoekliederen langs. Een aantal van de aanvragers van deze liederen zochten we op: bekijk daarvoor de video's onderaan de pagina!

Samenstellers: Yvonne Sprunken en Jeannette Smit.

verzoeklied Hetty

verzoeklied Marielle

verzoeklied Joop

verzoeklied Harm

Verzoek mevr. Hetty de Langen

Mevr. Hetty de Langen vraagt een lied aan voor haar zus Corrie die deze zomer 70 jaar geworden is. Na het overlijden van haar man pakte ze zijn favoriete hobby op: houtsnijwerken. Hetty vindt het erg knap dat haar zus zo verder gegaan is. "We ervaren allebei heel erg dat Gods trouw heel groot is." Daarom - zowel in Nederland Zingt op Verzoek als in Nederland Zingt! - het lied 'Groot is Uw trouw, o Heer'.

Verzoek Mariëlle Deelen

Mariëlle Deelen vraagt een lied aan voor haar schoonouders, die altijd klaar staan voor hun kleinkinderen Sven en Jort. "Op deze 'opa-en-oma-dag' spelen ze veel met elkaar en doen ze allerlei leuke dingen." Speciaal voor hen klinkt 'God wijst mij een weg'.

Verzoek dhr. Joop Fuijkink

Dhr. Joop Fuijkink is al jarenlang in touw voor kinder- en ziekenhuis in Letland. Tijdens hun eerste reis naar Letland leerden ze een jeugdkoor kennen dat enkele jaren later naar Nederland kwam om verschillende uitvoeringen te doen. "Ze zongen onder andere 'God and God alone' en dat heeft enorm indruk gemaakt op mij." Hij vraagt het lied daarom speciaal aan voor alle donateurs en vrijwilligers die dhr. Fuijkink de afgelopen jaren gesteund hebben met zijn werk in Letland.

Verzoek dhr. Harm Koster

Het lied 'Mijn Toevlucht' wordt door dhr. Harm Koster aangevraagd omdat er voor hem een bijzondere boodschap achter zit. "Het lied symboliseert de weg die ik kwijt was naar mijn Schepper, maar die ik inmiddels teruggevonden heb."

Playlist

1. Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Opw. 589)
2. Wie maar de goede God laat zorgen (Gez. 194 NHb/Joh. de Heer 421)
3. In Gods hand
4. Maak ons tot een licht voor de volken (Opw. 346)
5. Heer, die mij ziet zoals ik ben (Psalm 139)
6. Glory, glory hallelujah (Battle Hymn of the Republic)
7. God wijst mij een weg (Opw. 429)
8. Het donker voorbij
9. Mooie praatjes
10. De boodschap van Jezus
11. Juich voor de Heer (Opw. 461)

1. Wij zijn bij elkaar om U te eren (Opw. 635)
2. 'k Wil U o God mijn dank betalen (Gez. 280 NHb/Joh. de Heer 425)
3. 'k Stel mijn vertrouwen (Opw. 42)
4. Veni Jesu
5. O happy day
6. God and God alone
7. Als er vergeving is (Opw. 629)
8. De Heer is mijn Herder (Gez. 184 NHb/Lied 14 LvdK/Joh. de Heer 493)
9. I belong to You
10. Nooit alleen
11. Going home

Klik hier voor de muziekgegevens van het 1e uur

Klik hier voor de muziekgegevens van het 2e uur

Verzoek aan dhr. Post - Wie maar de goede God laat zorgen (JdH 421)