Nederland Zingt Op Verzoek

24 januari 2015, 10:00

"Omdat onze kinderwens maar niet werd vervuld, kwamen vriendinnen met lood in hun schoenen vertellen dat ze zwanger waren, durfde mijn schoonzusje geen leuke anekdotes over haar kinderen te vertellen en voelde de buurvrouw zich dubbel schuldig dat ze niet echt blij met haar 5e zwangerschap kon zijn…", zo vertelt Tjeerd van Boven.


In deze uitzending zegt Tjeerd tegen zijn vrouw Hanneke: "Lieve Hanneke, ons leven loopt anders dan gehoopt. We zijn inmiddels zover dat we ons realiseren dat we ons moeten neerleggen bij het onvermijdelijke en ons leven anders moeten gaan inrichten. Ik houd van je en samen met God, gaan we er iets moois van maken. Hij kent ons verdriet, en Hij is bij ons, om ons en naast ons. U snapt uit deze zinnen dat Tjeerd zijn vrouw het lied 'Heer, U bent altijd bij mij' aanbiedt.

In 'Nederland Zingt op Verzoek' kunt u anderen met een lied bedanken, bemoedigen of gelukwensen. Je eigen lievelingslied aanvragen? Ook dat kan. In 'Nederland Zingt op Verzoek' gaan persoonlijke aandacht en het geestelijke lied hand in hand. Een lied dat vertelt over Wie God wil zijn als het leven moeilijk is... of als het leven juist tot dankbaarheid stemt.

Samenstellers: Yvonne Sprunken en Jeannette Smit.

Playlist
1. Grace, they call it amazing
2. Dankt, dankt nu allen God (Gez. 135 NHb/Joh. de Heer 156)
3. Welk een Vriend is onze Jezus (Joh. de Heer 150)
4. Ga met God en Hij zal met je zijn (Lied 416 Nieuw LvdK)
5. Heer ik kom tot U (Opw. 125)
6. I'll wish I had given Him more
7. God wijst mij een weg (Opw. 429)
8. Eens als de bazuinen klinken (Lied 300 LvdK/Joh. de Heer 69)
9. Ik bouw op U (Opw. 124/Joh. de Heer 96)
10. Blijf bij mij Heer (Gez. 282 NHb)
11. Feestzang (Psalm 118)

1. Symfonie (Opw. 753)
2. O denk aan het huis bij de Heer (Joh. de Heer 231)
3. Vaste Rots van mijn behoud (Gez. 174 NHb/Joh. de Heer 283)
4. U zij de glorie (Opw. 213/Joh. de Heer 45a)
5. The Holy City
6. Gij zijt, o Heer, van d' allervroegste jaren (Psalm 90: 1 en 9)
7. Daar is kracht in het bloed (Joh. de Heer 542)
8. 'k Heb gehoord van een stad boven wolken
9. Heer, U bent altijd bij mij (Opw. 518)
10. Jacobs ladder
11. De Heer is mijn Herder

Klik hier voor de muziekgegevens van het 1e uur

Klik hier voor de muziekgegevens van het 2e uur