Nederland Zingt Op Verzoek

21 februari 2015, 10:00

De geallieerden bevrijdden ruim 70 jaar geleden ons landje en ter gelegenheid hiervan en deze herdenking brengt mevr. van de Knaap terug in de tijd. Als klein meisje kwam deze Rotterdamse in 1942 logeren op de boerderij van de ouders van Maaike van Hof. (… zes weken lang om aan te sterken…) En wat werd de kleine Ans liefdevol opgenomen in het gezin… Ze genoot van het boerenleven; stond er met haar neus bovenop als er kaas gemaakt werd, zag de koeien kalven, zag het varken vetgemest worden. Overal mocht ze bij zijn…. Behalve… als er een koe gedekt moest worden.. dat vonden ze niets voor de stadse oogjes van Ans…dus gebeurde dat achter de schuur. Het waren gouden logeerpartijen in een zware oorlogstijd en een levenslange vriendschap was het resultaat… waardoor mevr. van Hof vandaag een lied aangeboden krijgt….

In 'Nederland Zingt op Verzoek' kunt u anderen met een lied bedanken, bemoedigen of gelukwensen. Je eigen lievelingslied aanvragen? Ook dat kan. In 'Nederland Zingt op Verzoek' gaan persoonlijke aandacht en het geestelijke lied hand in hand. Een lied dat vertelt over Wie God wil zijn als het leven moeilijk is... of als het leven juist tot dankbaarheid stemt.

Samenstellers: Yvonne Sprunken en Jeannette Smit.

Playlist
1. Sweet Jesus
2. Er komen stromen van zegen (Joh. de Heer 57)
3. Breng dank aan de Eeuwige (Opw. 331)
4. Leer mij Uw weg, o Heer (Joh. de Heer 330)
5. U bent mijn hulp Heer
6. Nu bidden wij met ootmoed en ontzag (Lied 95 LvdK)
7. Ik zal er zijn
8. Zum Agnus Dei uit 'Deutsche Messe'
9. Geprezen zij de Heer (Opw. 44)
10. Wat de toekomst brengen moge (Gez. 300a NHb/Lied 293 LvdK/Joh. de Heer 880)
11. He touched me

 

1. Follow
2. Lof, aanbidding, dank
3. Al de weg leidt mij mijn Heiland (Joh. de Heer 5)
4. Hoor je de trompetten?
5. Zijn goedheid en genade / O, how I love Jesus (Opw. 18 & Opw. 31)
6. Ik roem in God, ik prijs 't onfeilbaar woord (Psalm 56: 5 en 6)
7. De liefde wint
8. Wees mijn vooruitzicht (Lied 167 Evangelische Liedbundel)
9. Heer ik hoor van rijke zegen (Joh. de Heer 132)
10. U bid ik aan o macht der liefde
11. De kracht van Uw liefde (Opw. 488)

 

Klik hier voor de muziekgegevens van het 1e uur

 

Klik hier voor de muziekgegevens van het 2e uur