Manna halen voor een ander

12 november 2006, 09:00

Programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Vandaag is ds. Van der Veer in Kollumerzwaag. De zang komt uit Nijmegen, Leeuwarden en Goes.

Ds. Arie van der Veer was op bezoek bij een jonge vrouw, die een buitengewoon zware periode achter de rug had. Een periode die soms zo moeilijk was, dat ze niet de kracht en de moed had om te bidden.

Een tekst uit de bijbel gaf haar bijzondere troost.

Tijdens de reis door de woestijn voorzag God Israël op een wonderlijke wijze van eten. Elke dag lag er manna rondom de tenten. De woestijn was dan bedekt met een fijn, schilferachtig laagje, alsof er rijp op de aarde lag. Het was eetbaar.

De Israëlieten mochten maar voor één dag manna inzamelen. Deden ze dat wel dan was het de andere dag bedorven. Wat ze wel mochten was: manna meenemen voor een ander. Voor elke persoon, die bij hem of haar in de tent woonde.

Dat laatste had de jonge vrouw in bijzondere mate ondervonden. Toen zij niet in staat was te bidden en God te vragen om kracht en troost, deed haar man dat voor haar. Soms zat haar man diep in de put. Dan deed zij het voor hem.

Manna halen voor een ander.

Jeanet doet het nu voor zichzelf!

Hoe?

Kijk en luister naar Nederland Zingt op zondag.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: