Een moderne Noach

19 november 2006, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie houdt en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Vandaag is ds. Van der Veer in Schagen, waar hij een ontmoeting heeft met Johan Huibers, die een ark aan het bouwen is. De liederen komen deze week uit de Groote Kerk in Maasluis, de Grote of St.Laurenskerk in Rotterdam, de Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes en de Dominicanenkerk te Zwolle.

In Schagen is in het opgelopen jaar een merkwaardig schip gebouwd. Voorbijgangers blijven bij de werf staan en vragen wat dat wonderlijke gevaarte toch te betekenen heeft. Het is een replica van de ark van Noach.

Johan Huibers bouwde hem.

Als een moderne Noach.

In de komende maanden zal hij met dat opzienbarende schip door heel Nederland varen. Mensen zijn aan boord hartelijk welkom.

Dat waren ze in de tijd van Noach ook. De mensheid van toen had gered kunnen worden. Maar men luisterde niet naar deze profeet uit de oudheid. Noach werd gezien als een sombere dwaas die het einde van de wereld verwachtte.

Mensen die Johan in de afgelopen maanden hebben bezig gezien zullen dat wellicht ook gedacht hebben. Hoeveel tijd en hoeveel geld heeft hij niet in dit enorme bouwwerk gestoken.

We hebben Johan er naar gevraagd. Naar zijn motieven en het doel dat hij zich heeft gesteld.

Al pratende kwamen we opnieuw terecht bij de oude boodschap, die toch ook heel relevant blijkt te zijn voor de tijd van nu.

Kijk en luister naar het programma Nederland Zingt op zondag.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: