Z.g.a.n.

3 december 2006, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het Metterdaadproject. Vandaag is ds. Van der Veer weer in Apeldoorn, waar hij met Tineke Idema doorpraat over het verlies van haar vriendin.

Z.g.a.n. Deze vier letters kom je nog wel eens op internet of in de krant tegen. Goederen worden aangeboden die zo goed als nieuw zijn. Ze zijn volgens de adverteerder nauwelijks gebruikt.

Dat kun je van deze wereld niet zeggen! Wij mensen hebben deze aarde volop gebruikt. Soms zou je zeggen dat we de aarde hebben misbruikt. De zeeën vissen we leeg. Bossen worden gekapt. Fossiele grondstoffen raken op. We halen er uit wat er uit te halen is....

De aarde is geen paradijs meer.

Daarom is het interessant om na te gaan wat het betekent dat Jezus ons een nieuwe hemel en een nieuwe aarde belooft.

Een aarde z.g.a.n.?

De bijbel zegt dat er wel een relatie, een verbinding zal zijn met de oude aarde. Maar dat zal zijn zoals er een relatie is tussen het zaad en een plant die er uit groeit. De plant is totaal nieuw, en toch komt hij voort uit het ‘oude’.

Totaal vernieuwd.

Zo zal de aarde zijn. Trouwens ook de hemel.

Overigens: het valt ons niet zomaar in de schoot.

De bijbel zegt: wie overwint zal deze dingen beërven...

Niet met armen over elkaar, maar met de handen in elkaar.

Kijk en luister naar Nederland Zingt op zondag.

Bijbelgedeelte: Openbaring 21: 1-7 en 22:1-5

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: