Iets doen voor een ander

10 december 2006, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Vandaag is ds. Van der Veer in Zwolle, waar een aantal vrouwen van een bijbelkring een kledingparty voor vrouwen in een opvanghuis organiseren. Een party voor vrouwen die vaak na een gewelddadig en moeilijk huwelijksleven hun huis zijn uitgevlucht een opvang hebben gekregen in een tehuis in deze stad.

Het zijn geen afgedragen kleren. Integendeel. Heel veel is juist nieuw. De toekomstige gasten zullen zich helemaal in het nieuw kunnen hullen. Tot en met schoenen toe.

De organiserende vrouwen wilden iets doen met hun geloof.

Iets doen voor anderen.

Nu zal menigeen daar niet van opkijken. Wie weet niet dat het hoofdgebod van het christelijk geloof is God liefhebben boven alles en je naaste als jezelf.

Alleen...

Hoe vaak is die naaste niet toch een van je eigen club?

Vaak helpen christenen weer andere christenen. Komen ze wel op voor de Joden, maar niet voor andere volkeren?

Jezus leert ons dat kind van God zijn van ons vraagt dat je de vreemdeling liefhebt, de arme helpt. Hij gaat zelfs nog verder: heb je vijanden lief..

Iets doen met je geloof, is nog niet zo eenvoudig.

Schriftgedeelte: Mattheus 25: 31-46

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: