Een open hemel

17 december 2006, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Vandaag gaat ds. Van der Veer samen met Remco, die een verstandelijke handicap heeft, naar de speciale opname van Nederland Zingt voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een oud Kerstlied kent deze zinnen:

'Midden in de winternacht, ging de hemel open.

Die ons heil der wereld bracht, antwoord op ons hopen

Elke vogel zingt zijn lied, herders waarom zingt gij niet

Laat de citers slaan, blaast de fluiten aan

Laat de bel, laat de trom, laat de beltrom horen:

Christus is geboren!'

In deze uitzending lezen kinderen en volwassenen dit kerstlied. Op de markt in Apeldoorn heeft ds. A. van der Veer meerdere mensen gevraagd naar de betekenis ervan. Als hij die laatste zin “Christus is geboren” niet had vermeld, hadden de meesten het niet geweten. Wat heeft Kerstfeest met een open hemel te maken?

‘Staan voor een gesloten deur’... dat snapt iedereen. Als je het overkomt, balen we er allemaal van. Maar staan voor een gesloten hemel zegt menigeen niets.

Een gesloten hemel. Dan is de weg naar God geblokkeerd.

Een open hemel. Dan is de weg naar God vrij.

In deze uitzending zingen we dit lied met verstandelijk gehandicapten. Ze maken er echt een feest van. Het feest van de open hemel. Een feest met allerlei muziekinstrumenten. Een helemaal met de djembee van Remco. Blaast de fluiten aan. Laat de beltrom horen.....

Kijk en luister.

In deze uitzending lezen kinderen en volwassenen dit kerstlied.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: