Nederland Zingt met Kerst (1)

24 december 2006, 09:00

Kerstdrieluik met veel koor- en samenzang in kerstsfeer. Ds. Arie van der Veer bezoekt drie werkers in de nacht, die de wacht houden achter 112: Een brandweerman op Urk, een politieman in Apeldoorn en een ambulancezuster in Zwolle. Het kerstevangelie wordt gelezen door de mensen die ds. Van der Veer 's nachts tegenkomt. Er is ook aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Eerste deel van een kerstdrieluik met veel koor- en samenzang in kerstsfeer. Ds. Arie van der Veer bezoekt in deze miniserie drie werkers in de nacht, die de wacht houden achter 112: een brandweerman op Urk, een politieman in Apeldoorn en een ambulancezuster in Zwolle. In deze aflevering: brandweerman Rense Buiten. Het kerstevangelie wordt gelezen door de mensen die ds. Van der Veer 's nachts tegenkomt. Er is ook aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Redden en gered worden

Gelukkig zijn er nog genoeg mensen in onze maatschappij, die veel voor anderen doen.

Vrijwilligers, hulpverleners, artsen en nog veel meer...

Maar ook een vrijwilliger kan plotseling aan het eind van zijn Latijn zijn.

Een hulpverlener kan ook getroffen worden door een burn out.

Ook een dokter kan plotseling heel erg ziek worden.

Anderen helpen is soms nog gemakkelijker dan jezelf helpen.

De hulpverlener heeft op een gegeven moment zelf hulp nodig.

In Nederland Zingt op zondag hoort u op zondag 24 december het verhaal van een stoere brandweerman, die ook op een gegeven moment zelf in grote problemen kwam. Zijn huwelijk kwam in een crisis. Veel activiteiten moest hij stoppen...

Jezelf niet kunnen redden.

Ooit werd Jezus aan het kruis daarom bespot. ‘Anderen heeft Hij gered, maar zichzelf kan Hij niet redden’, hoonden de mensen.

Wat een vergissing.

Jezus had zeker van het kruis kunnen komen.

Hij kon wel maar wilde niet.

Daarom kwam deze Redder in de nacht van kerstfeest naar ons toe.

Om zichzelf op te offeren en ons te redden.

Schriftgedeelte: Lucas 2: 1-7

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: