Nederland zingt met Kerst (2)

25 december 2006, 08:55

Kerstdrieluik met veel koor- en samenzang in kerstsfeer. Ds. Arie van der Veer bezoekt in deze miniserie drie werkers in de nacht, die de wacht houden achter 112: Een brandweerman op Urk, een politieman in Apeldoorn en een ambulancezuster in Zwolle. Het kerstevangelie wordt gelezen door de mensen die ds. Van der Veer 's nachts tegenkomt.

Tweede deel van een kerstdrieluik met veel koor- en samenzang in kerstsfeer. Ds. Arie van der Veer bezoekt in deze miniserie drie werkers in de nacht, die de wacht houden achter 112: een brandweerman op Urk, een politieman in Apeldoorn en een ambulancezuster in Zwolle. In deze aflevering: Ambulanceverpleegkundige Joke Hoekstra. Het kerstevangelie wordt gelezen door de mensen die ds. Van der Veer 's nachts tegenkomt.

Het was nacht

Het was nacht toen Jezus op aarde geboren werd. Jezus Christus, de verlosser van deze wereld.

De hemel ging open terwijl de aarde sliep. Een leger engelen stond klaar om zijn geboorte bekend te maken, maar zijn komst werd niet verwacht.

God staat klaar om de wereld te redden.

Maar er was geen aandacht voor.

112 ging in de hemel niet over.

De nacht, dat ds. Arie van der Veer op de alarmcentrale in Zwolle was, bleef het ook stil. Politie, brandweer en de ambulancedienst stonden klaar om uit te rijden. Maar er werd nauwelijks gebeld.

Je realiseert je maar weinig, dat dat elke dag en elke nacht zo is: mensen die klaar staan om een ander in nood te helpen: ongeacht wie ze zijn en ongeacht wat ze hebben gedaan. Je hoeft maar die drie cijfers te toetsen: 112 en ze komen er aan. Binnen een aantal minuten staan ze bij ons voor de deur.

Je moet wel bellen.

Anders komen ze niet.

Ze zouden ook niet weten waar ze moeten zijn.

Christus kwam naar deze aarde, terwijl er nog niet ‘gebeld’was. Toen Hij op aarde zich bekend maakte, beweerde menigeen Hem helemaal niet nodig te hebben.

God is al onderweg naar ons, zonder dat wij om Hem vroegen.

Dat is Kerst.

Schriftgedeelte: Lucas 2:8-14

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: