Biddende moeders

7 januari 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

In deze Week van Gebed is ds. Arie van der Veer op bezoek bij 'Biddende moeders' in Zwolle. Wekelijks komen vrouwen uit allerlei kerken bij elkaar om te bidden - o.a. voor elkaars kinderen. Eén van die vrouwen is Elfriede Beni, die als hindoe uit Suriname naar Nederland is gekomen, maar hier christen is geworden. Elfriede is een vrouw van gebed geworden. 'Gebed heeft mij heel erg veranderd', vertelt ze tegen ds. van der Veer. Daarom vindt ze het heerlijk om wekelijks te kunnen bidden met de andere vrouwen. Natuurlijk gaat ds. Van der Veer met Elfriede naar de biddende moeders om mee te kunnen bidden.

MEDITATIE

Wat kun je wakker liggen om je kind. Een kind dat zijn eigen weg gaat. Een andere weg dan u ooit voor hem of haar had gedacht. Soms een verkeerde weg. Bijvoorbeeld: een weg van verslaving, van drugs. Je hebt geprobeerd hem tegen te houden. Maar op een dag kwam hij niet meer thuis....

Hoe kun je met zoiets leven?

Je kunt het proberen te vergeten. Je praat er gewoon niet meer over. Anderen weten geen eens dat u nog een dochter hebt.

Echt vergeten? De naam schrappen uit je levensboek. Dat kan niet.

De biddende moeders kiezen wereldwijd een andere weg.

In vele landen komen ze wekelijks bij elkaar om te bidden.

Speciaal voor hun kinderen.

Omdat God nog meer houdt van hun kind dan zij.

En omdat God machtig is.

Machtig is het wapen van gebed.

De moeder van de beroemde kerkvader Augustinus bad vele uren voor hem. In zijn jeugd ging Augustinus een totaal andere weg.

Beroemd is het woord dat Ambrosius tegen haar sprak: een kind van zoveel gebeden kan niet verloren gaan.

God is machtig.

Laten we bidden.

Juist deze week in de wereldwijde week van het gebed!

Bijbelgedeelte: Lucas 11:1-11

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: