De Aanwezige

11 februari 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Deze en volgende week kunt u kennismaken met een bijzonder echtpaar: Ed en Annewietske Stavast. Enkele jaren geleden vond er in het lichaam van Ed een soort explosie plaats. Galstenen hadden zijn alvleesklier afgesloten en toen die openbarstte werden de giftige stoffen door zijn hele lichaam verspreid. Hij moest acuut geopereerd worden en heeft daarna 110 dagen op een IC-afdeling moeten doorbrengen. Hij balanceerde op het randje van de dood, maar bleef als door een wonder leven. Enkele weken geleden heeft Ed zijn vrienden en kennissen een brief gestuurd om daarmee zijn ziekteperiode af te sluiten. Annewietske en hij willen zich weer op de toekomst richten. Maar in dit programma blikt hij samen met ds. Arie van der Veer nog één keer terug.

MEDITATIE

De Aanwezige

Iedereen, die bidt heeft zo zijn eigen manier om God aan te spreken. Zo zal de één God: Vader noemen, de andere zal Hem aanspreken als Here God. God maakt zich in de bijbel bekend met vele namen.

Waarom doen mensen dat zo verschillend?

Het kan traditie zijn. Je ouders deden het zo. Je neemt die gewoonte over. Maar het kan ook een bewuste keuze zijn. Met het noemen van God bij die en die naam wil je iets zeggen. Zoals je dat vaak ook met mensen hebt: je noemt die ander altijd zo. En hij of zij weet waarom.

Ik kwam een man tegen, die over God sprak als De Aanwezige.

Als u zijn geschiedenis kent, zult u zich niet verbazen dat juist hij God over God spreekt. Ed Stavast lag namelijk drie maanden in coma. Drie maanden die voor hem voorbijgingen als was het een slaap. Zich onbewust dat er gevochten werd voor zijn leven.

Dat wist hij pas later. Zijn vrouw vertelde hem alles. Hoeveel keren hij wel geopereerd was. En hoe zij en haar dochters elke dag aan zijn bed hadden gezeten. Zij waren aanwezig, elke dag.

Ed genas. Na jaren therapie probeert hij nu weer terug te komen in de maatschappij. Dat hij nog leeft, is een wonder.

Ed is een gelovig man. Graag vertelt hij ook dat hij er van overtuigd is dat God al die tijd hem omringde. dag aan dag voor hem zorgde.

Daarom is God voor hem de Aanwezige.

Kijk en luister en ontdek dat veel mensen ook dagelijks God zo aanspreken zonder dat zij het zich bewust zijn......

Bijbelgedeelte: Psalm 139: 1-8

Lees dit gedeelte via de link aan de rechterkant van deze pagina.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: