Rust noch duur

11 maart 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. A. van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Ds. Van der Veer ontmoet op deze zondag voor de biddag van gewas en arbeid Maarten Pijnacker Hordijk, die wekelijks samenkomt met collega's van ProRail om te bidden voor het werk en de collega's.

De komende week is het biddag voor gewas en arbeid. Niet alleen voor de oogst zijn we afhankelijk van God, maar ook voor het werk van onze handen en ons hoofd. Als de Here het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen immers de bouwers. Aanleiding om in 'Nederland Zingt op Zondag' aandacht te besteden aan het verschijnsel 'bedrijfsgebed' dat op steeds meer bedrijven plaatsvindt. Groepjes werknemers die bijvoorbeeld wekelijks voor elkaar, de collega's en het bedrijf bidden. Maarten Pijnacker Hordijk doet dat bij ProRail in Utrecht en ds. Arie van der Veer fietst deze morgen samen met hem naar zijn werk.

MEDITATIE

Rust noch duur

Op het centraal station van Utrecht is het een drukte van belang. Mensen lopen in grote haast alle kanten op. De roltrappen zijn voortdurend bezet. In de haast om toch vooral op tijd op je perron te zijn, botst menigeen tegen een ander op.

En dan die treinen.

Ze komen echt van alle kanten.

Lange en korte treinen. Om de paar minuten rijdt er weer een binnen.

De mensen stromen er uit en er in. Menigeen heeft geen tijd om geduldig te wachten.

Rust noch duur.

Om het centraal station liggen vele kantoren. Als reuzen kijken ze op het station neer.

Ik was op bezoek in één van die gebouwen: de Inktpot. Een enorm bakstenen gebouw. In dat gebouw komen elke week een aantal mannen bij elkaar. Samen bidden zij. Voor hun werk bij het spoor. Voor de veiligheid in Nederland. Voor de slachtoffers in het treinverkeer.

Zij zijn niet de enigen.

In heel Nederland zijn de laatste tien jaar van die groepen ontstaan. Mensen die elke week bidden. Ze bidden op en voor hun werk.

Op het Centraal Station maakte ik een meditatie.

Want wist u dat ook bidders rust noch duur hebben? Ze gunnen zichzelf geen rust, maar God ook niet.

Kijk en luister in de week van biddag naar deze uitzending over bidden op je werk.

Bijbelgedeelte: Jesaja 62: 6-9

Lees dit gedeelte via de link aan de rechterkant van deze pagina.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: