Nederland zingt op zondag

1 april 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Op deze laatste zondag voor Pasen heeft ds. Arie van der Veer een ontmoeting met een 'klaagvrouw'. Zoals in oosterse culturen klaagvrouwen helpen om het verdriet te dragen, zo zijn er ook in deze tijd klaagvrouwen (en -mannen) die anderen willen helpen bij hun moeite.

Connie van Garderen doet dit werk al een aantal jaren. Zij heeft daarin onder andere heel lang opgetrokken met Kim, die in haar jeugd veel heeft meegemaakt, waardoor er diepe emotionele wonden waren geslagen. Mede door de begeleiding van Connie gaat het nu heel goed met haar. Het wordt een boeiend gesprek met deze beide vrouwen.

MEDITATIE

Als een muur..

Connie van Garderen heeft in haar leven altijd veel kracht geput uit een psalmvers:

‘Rondom Jeruzalem zijn bergen, zo is de HEERE rondom zijn volk’

In allerlei omstandigheden wist ze God als een beschermende muur om haar leven heen.

Nu kun je achter zo’n muur heerlijk wegschuilen. Je voelt je veilig. Je waagt je niet naar buiten. Ook al weet je dat juist daar veel mensen te vinden zijn, die deze bescherming en deze geborgenheid missen.

Maar voor Connie is God als een muur met twaalf poorten. Naar alle kanten kun je naar buiten.

En dat heeft ze gedaan en doet ze nog. Andere mensen biedt ze troost en veiligheid. Als God een grote muur is, is zij een kleintje. Al het leed van de wereld kan ook zij niet dragen. Maar weet van de mensen die bij haar aankloppen.

Hebt u ooit van klaagvrouwen gehoord?

Dat zijn vrouwen die in onze tijd hun vrije tijd geven aan de ander in nood. Om er gedurende een moeilijke periode voor die ander te zijn.

Als een muur...

Connie is één van hen.

Vergeleken bij God is een mens die hulp biedt maar een klein muurtje. Maar voor de jonge vrouw Kim genoeg om bij haar de nabijheid en kracht van God te ervaren.

Kijk en luister naar het verhaal van Connie en Kim.

Bijbelgedeelte: Psalm 125.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: