Nederland zingt met Pasen (1)

8 april 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. In dit tweede deel van de paasdrieluik gaat ds. Van der Veer in Elburg vuil ophalen.

Op Golgotha, de heuvel buiten Jeruzalem, werd Jezus Christus als vuil aan de kant van de levensweg gezet. Het wonder van Pasen is dat Jezus Christus na drie dagen uit de dood opstond. Het vuilnis bleek graan te zijn: want als je een graankorrel in de grond stopt gaat de graankorrel weliswaar dood, maar er ontstaat ook nieuw leven.

Ds. Arie van der Veer gaat vandaag op stap met de vuilnisophaaldienst in Elburg en praat met algemeen directeur Jan van Werven. Door het sterven van Jezus bracht God ook voor hem nieuw leven. Natuurlijk worden er in dit tweede deel van de paasdrieluik veel feestelijke paasliederen gezongen en houdt ds. Arie van der Veer een hoopvolle meditatie.

MEDITATIE

Het verschil tussen vuil en graan.

Op Golgotha, de heuvel buiten Jeruzalem, werd Jezus Christus als vuil aan de kant van de levensweg gezet.

Ze kruisigden Hem.

Een kruiseling hing tijdens zijn afschuwelijke dood tussen hemel en aarde. De voeten vonden geen steun op de grond en de uitgespreide armen raakten de hemel niet. De aarde zei nee en de hemel weigerde Hem te ontvangen.

Jezus Christus stierf een verschrikkelijke dood.

Pas toen Hij dood was, was er plek voor Hem.

In een graf.....!

Vuil verbrand je!

Of je stopt het in de grond.

Het wonder van Pasen is dat Jezus Christus na drie dagen uit de dood opstond. Het vuilnis bleek graan te zijn.

Als je een graankorrel in de grond stopt gaat de graankorrel een wisse dood tegemoet. Je kunt graan in een doosje op zolder bewaren. Je bespaart de graankorrel wel de pijn, maar er groeit niets uit.

Door het sterven van Jezus bracht God nieuw leven.

Wist u dat dat ook geldt van mensen?

Kijk en luister naar het verhaal van Jan van Werven. Hoe het ook voor hem echt Pasen werd.

Leven uit de dood.

Bijbelgedeelte: Johannes 12: 23-26

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: