Nederland Zingt met Pasen (2)

9 april 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Derde deel van een paasdrieluik. Ds. Van der Veer ziet wat de enorme mogelijkheden van het hergebruik van afval zijn.

Wie een vuilstortplaats bezoekt, wordt daar niet vrolijk van. Het vuil dat de mens produceert wordt alsmaar meer. Wij weten allemaal heel goed wat we weggooien. Natuurlijk willen we de goede dingen houden. Waardevolle dingen zijn in de kliko’s nauwelijks te vinden. Niemand zet zijn kostbaarheden aan de kant van de weg!

Toch gaf ooit de apostel Paulus zijn carrière op om Jezus Christus te volgen en te dienen. Soms moeten we goede dingen wegdoen... om Christus te volgen. Afvalverwerkingsman Jan van Werven kan daarover meepraten en doet dat met ds. Arie van der Veer. Dit is de laatste aflevering van de paasdrieluik over ‘geestelijk vuil’.

MEDITATIE Filippennzen 3: 4-11

Soms moeten we goede dingen wegdoen.....

Wie een vuilstortplaats bezoekt, wordt daar niet vrolijk van. Het vuil dat de mens produceert wordt alsmaar meer.

Gelukkig maar dat er mensen zijn die het als een beroep hebben gekozen om ons vuil op te halen en te verwerken. Je moet er niet aan denken wat er zou gebeuren als de vuilnismannen een aantal weken zouden staken....

Wij weten allemaal heel goed wat we weggooien. Waardevolle dingen zijn in de kliko’s nauwelijks te vinden. Het is allemaal kapot. Het stinkt.

Maar gelukkig, we komen er van af. het vuil wordt regelmatig opgehaald. We kunnen elke keer weer met een schone bak beginnen.

Konden we zo ook maar afkomen van ons geestelijk vuil: gewoon aan de kant van de weg zetten en elke week laten ophalen...Wat zit de mens allemaal niet in de weg?!

Natuurlijk willen we de goede dingen houden. Niemand zet zijn kostbaarheden aan de kant van de weg!

Toch gaf ooit de apostel Paulus zijn carrière op om Jezus Christus te volgen en te dienen. Goede dingen kunnen ook slecht zijn. Veel eten staat een sporter in de weg om succes te hebben. Toch is eten op zichzelf niet verkeerd.

Soms moeten we goede dingen wegdoen..om Christus te volgen.

Als was het vuilnis.....

Dit is een laatste aflevering van een serie van drie over ‘geestelijk vuil’.

Bijbelgedeelte: Filippenzen 3: 4-11

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: