Nederland zingt op zondag

13 mei 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. Arie van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Vandaag is het moederdag. Daarom gaat ds. Van der Veer naar het zorgcentrum "De Vriezenhof" in Vriezenveen, want daar wonen veel moeders, maar ook veel vrouwen, die nooit moeder zijn geweest.

MEDITATIE

Een psalm voor moederdag

Op moederdag zetten we onze moeders in het zonnetje.

Terecht. Wat hebben we allemaal niet aan onze moeders te danken.

Als u die dag God daarvoor wil danken, zou u psalm 113 kunnen lezen.

Het is een loflied voor God. God, die hoog troont, maar niet zo groot en zo hoog is dat hij zich niet zou willen bemoeien met ons mensen.

Hij heeft voor iedereen aandacht. Voor groot en klein. Voor arm en rijk. Voor moeders en... voor vrouwen, die nooit moeder zijn geworden. Voor vrouwen voor wie moederdag een pijnlijke dag kan zijn omdat ze herinnerd worden aan hun verdriet en gemis.

De psalm noemt deze vrouwen onvruchtbaar.

Het klinkt hard... maar het is in veel gevallen ook de harde werkelijkheid.

Het fijne van deze psalm is echter dat de psalm zegt dat God ook deze categorie vrouwen niet vergeet.

Gods grootheid wordt bezongen. Een grootheid die ook daarin bestaat dat Hij’ de onvruchtbare vrouw laat wonen in het huis, een vrolijke moeder van kinderen.

God heeft aandacht voor ieder.

Bloemen voor iedereen.

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: psalm 113

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: