Nederland zingt met Hemelvaart

17 mei 2007, 10:00

Veel koor- en samenzang, ds. Arie van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

"Jullie zullen van mij getuigen", zei Jezus vlak voor zijn hemelvaart tegen zijn leerlingen. De familie Van der Veen uit Kampen wil daaraan gehoorzamen en vertrekt daarom naar Curacao.

MEDITATIE

Getuige zijn wordt vaak gezien als een opdracht van Jezus. Je kunt er wel, maar je kunt er ook niet aan voldoen.

Het is de vraag of dat juist is.

Iedere christen is een getuige. Natuurlijk je kunt een heel slechte getuige zijn. Je leven kan in tegenstelling zijn met wat je beweert te geloven. Maar daarom ben je wel een getuige.

Iedere christen is een getuige.

Hetzij goed, minder goed of zelfs slecht.

Jezus heeft dat ook bij zijn afscheid heel duidelijk gezegd: Gij zult mijn getuigen zijn !

Wouter en Riëllle van der Veen gaan dat zijn door te werken in een kinderhuis op CuraÇao. Maar u mag het zijn op de plek waar u nu woont en werkt. Jezus zei bij zijn hemelvaart: Gij zult mijn getuigen zijn in Jeruzalem, Judea, Samaria en tot het einde der aarde.

Overal dus.

Een goed getuige zijn vraagt wat en kost wat.

De keuze die de gasten in deze uitzending maken is wel heel rigoureus. Ze hebben hun huis verkocht en hun baan opgezegd..

Het hoeft altijd zo niet, maar het kan wel..

Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: