Dubbel jubileumfeest

20 mei 2007, 09:05

Veel koor- en samenzang, ds. Arie van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Wim en Jenny Paauw vieren dit jaar dat ze 40 jaar zijn getrouwd. Ze zijn meteen lid geworden van de EO, die ook 40 jaar bestaat. Wim en Jenny hebben in die jaren heel wat meegemaakt, maar ze zijn er zeer blijmoedig onder gebleven. Dat heeft alles te maken met hun geloof. Op cruciale momenten heeft de EO daarbij een belangrijke rol gespeeld, zoals de programma’s ‘VrouwZijn TV’ met Marion Lutke en ‘Jong’ met Marc Dik. Het spreekt vanzelf dat ze ook op de Nederland Zingt-dag waren. Ds. Arie van der Veer ontmoet hen zowel thuis als op die feestelijke dag. In het Gelredome staat hen een aantal verrassingen te wachten...

MEDITATIE

Oog of handen

Een klein kind dat jarig is, kijkt vol spanning uit naar de cadeautjes die gaan komen. Op die dag heeft het alle aandacht voor wat de visite meebrengt. Een niet zo aardige tante wordt die dag gekust omdat ze een mooi cadeautje meebracht.

Op ‘de ogen” wordt niet zo gelet.

Veel meer op de handen.

Wat neemt de visite mee?

Tegenover God gedragen wij ons ook vaak zo. God is voor ons lief en aardig zolang Hij maar geeft wat wij wensen. Gebeurt dat niet, dan hebben we een probleem.

Een verliefd stel heeft dat niet. Dat kijkt elkaar naar en in de ogen. Ook oudere mensen hebben daar iets van. Als hun kinderen op bezoek komen, zijn ze zo blij dat ze helemaal vergeten uit te pakken wat de kinderen meebrachten. Voor hen is hun komst veel belangrijker dan het cadeau.

God belooft ons niet een levenlang cadeautjes.

Ons verlanglijstje wordt door Hem niet systematisch afgewerkt.

God gaat soms een heel andere weg.

Daar weten Jenny en Wim Paauw van mee te praten. Hun leven verliep totaal anders dan ze gedroomd hadden. Hun zaak raakten ze kwijt. Hun geld raakte op. Grote zorgen kenmerkten hun leven.

Hun lievelingstekst: Mijn oog zal op u zijn.

Als u dat begrijpen wilt, kijk dan en luister.

Bijbelgedeelte: Handelingen 1:1-11

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: