Nederland zingt met Pinksteren

27 mei 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. Arie van der Veer ontmoet allerlei mensen, houdt een korte meditatie en bidt voor mensen. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds. Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet, een korte meditatie houdt en voor mensen bidt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Na de hemelvaart van Jezus wisten de discipelen dat de Heilige Geest zou komen. Met veel verwachting en doorzettingsvermogen hebben ze gebeden en zich klaargemaakt voor zijn komst. ‘Wachten’ is in de bijbel een veel voorkomend woord. Het betekent nooit een passief wachten, maar meer een actief voorbereiden op de nieuwe situatie.

Marian Wesselius wacht op haar man Pieter. Hij zit in Afghanistan in verband met de ISAF-vredesmissie. Hoewel ze hem heel erg mist, weet ze dat hij weer terugkomt. Daarom bereidt ze zich actief voor. Samen met ds. Arie van der Veer gaat ze bijvoorbeeld de auto wassen, want daar moet hij straks vanuit vliegveld Eindhoven naar huis rijden. Een verrassende Pinksteraflevering met een happy end!

MEDITATIE

Wachten...

Je telt de dagen af. Op de kalender heb je de datum aangekruist. Op 29 april komt Pieter uit Afghanistan terug.

Dat deed Marianne Wesselius. Een half jaar lang moest ze haar man missen. Het waren spannende maanden. ‘Zou Pieter weer veilig terugkeren?!’.

Natuurlijk zat ze in de maanden niet stil. Elke dag bad ze voor haar man. Elke dag probeerde ze ook met hem te msnnen. Zo kon ze uren lang toch met hem ‘praten’. En met haar webcam kon ze hem zelfs in zijn kamer zien.

Maar juist dat maakte hem soms ook buitengewoon moeilijk. Ze hoorde zijn stem, maar kon niet bij hem zijn. Ze las zijn woorden, maar echt alles tegen elkaar zeggen kon ook weer niet.. En hoe erg was het als plotseling het alarm op de basis afging en het contact moest worden verbroken..Met al die moderne communicatiemiddelen lijkt je dichtbij te zijn, maar dan voel je tegelijk hoe ver het is..

Wachten kan heel (in)spannend zijn.

We gaan Pinksterfeest vieren. Met Marianne en Pieter. Als er één stel is dat iets begrijpt dat ook Pinksteren een feest van wachten en verlangen is, dan zijn zij het.

Pinksteren:

Wij verwachten God.

Spannend?

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: Handelingen 1: 9 t/m 12 en 2: 1 t/m 4

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: