Dierenliefde

8 juli 2007, 09:45

Veel koor- en samenzang en een meditatie van ds. Van der Veer.

De relatie tussen mens en dier is vaak heel verschillend.

De liefde voor dieren kan heel groot zijn. Huisdieren worden vaak uitstekend verzorgd. Sommige mensen beweren zelfs dat ze meer op hebben met dieren dan met mensen.

Maar er zijn ook mensen die helemaal niets met dieren hebben. Ze zijn er bang voor. En vinden ze vies. Anderen stellen gewoon andere prioriteiten. Voor hen is het belangrijkste dat onze welvaart blijft. Economische vooruitgang gaat daarom voorop. Het feit dat er steeds meer diersoorten uitsterven is een noodzakelijk kwaad.

Opvallend is de relatie die God heeft met de dieren!

Toen God besloot de aarde met de zondvloed te straffen, vergat Hij het lot van de dieren niet. De mensheid werd opgeroepen om zich te bekeren. De dieren besloot God te redden. Daarom mochten alle soorten in de ark.

Na de zondvloed sloot God een nieuw verbond met de mens. Maar ook met de dieren. God zei: "Ik sluit een verbond met jullie en met je nakomelingen, en met alle levende wezens die bij jullie zijn: vogels, vee en wilde dieren, met alles wat uit de ark is gekomen, alle dieren op aarde.”

God heeft ook tegen het dier gezegd: ik ben je grote bondgenoot.

De dieren horen er bij.

Ook met hen sloot God een verbond.

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: Genesis 9: 8 t/m 11

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: