Oog voor elkaar

26 augustus 2007, 09:50

Veel koor- en samenzang en een meditatie van ds. Van der Veer.

Een bezoek aan een pretpark breng je niet alleen. In zo'n park ben je aangewezen op de ander. Je hebt samen plezier.

In de draaimolen ga je niet in je eentje. De carrousel zal niet van start gaan als jij je alleen meldt. Bij de achtbaan zul je ook echt moeten wachten op de ander.

U wilt toch alleen?

De schommel blijft dan voor je over.

 

Pretparken zijn familieparken. Activiteiten voor duizenden mensen op één dag. Het kunnen er zoveel zijn dat menig moeder die dag flink wat zorgen heeft om haar kroost bij elkaar te houden. Want het gekke is dat je in die drukte elkaar ook weer heel gauw kwijt bent.

Heel apart zo'n dagje uit.

Alleen doe je en kun je het niet.

Maar je kunt ook weer verloren gaan in de massa.

Zo'n park is daarom een typisch beeld van onze maatschappij. We zijn met een heleboel tegelijk. Je kunt absoluut niet zonder elkaar. Maar tegelijk kun je in die maatschappij elkaar helemaal kwijt raken.

Weet u dat één van de woorden die in het Nieuwe Testament het vaakst voorkomt het woordje 'elkaar' is?! Het is een sleutelwoord. In de kerk zit je op een positieve manier aan de ander vast. De kerk is als een lichaam. Als het oog uitgaat, is je oor er bij. Je bent er niet zonder de ander.

Je raakt elkaar nooit kwijt...

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: l Korintiers 12: 27 en 28 a.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: