Lees je bijbel, bid elke dag

9 september 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. Arie van der Veer ontmoet allerlei mensen en houdt een korte meditatie. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Ze kenden het liedje niet: de kinderen uit Wit-Rusland. Het communisme maakte jarenlang het onmogelijk. Godsdienstonderwijs op scholen was verboden.

Maar de laatste jaren wordt dit liedje op menige school en in menig huis gezongen. De kinderen hebben het liedje in Nederland geleerd.

Al meer dan vijftien jaar komen groepen kinderen uit Wit Rusland naar Nederland voor een gezonde vakantie. Thuis groeien ze op in een vergiftigde omgeving. Nog altijd rust er een vloek op het Zuidoosten van Wit-Rusland. De gevolgen van de ramp met de kerncentrale van Tsjernobyl zijn er nog steeds. De grond is besmet. Alles wat er op groeit is besmet. Het water is besmet. Het leven daar is puur ongezond. Zeg maar: gevaarlijk.

 

Zes weken vakantie in Nederland doet wonderen. De kinderen bloeien op. Als bloemen die op het zonlicht opengaan. Doktoren vertellen hoe geweldig het effect is als deze kinderen er echt een poos uit zijn. Weg uit hun vergiftigde omgeving.

Zes weken gezonde vakantie.

Gezond....

Dat is gezonde lucht, gezond voedsel, maar zeker ook leven van de liefde van God.

De kinderen weten het na de vakantie:

Lees je bijbel, bid elke dag.

Kijk en luister

Bijbelgedeelte: Jesaja 55:8-13

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: