Loslaten

16 september 2007, 09:00

Veel koor- en samenzang, ds. A. van der Veer ontmoet allerlei mensen en houdt een korte meditatie. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject.

Een programma met veel koor- en samenzang, waarin ds Arie van der Veer allerlei mensen ontmoet en een korte meditatie houdt. Ook is er aandacht voor het lopende Metterdaadproject. Het zorgcentrum ‘Het Zonnehuis” in Zwolle is verhuisd en mevrouw Rommel verhuisde mee. Ds. Van der Veer gaat met haar mee.

Hoe ingrijpend is het als een mens te horen krijgt dat je niet langer meer zelfstandig kunt blijven wonen. Zoiets weet je vaak wel, maar je wilt er niet aan. Maar plotseling is het zover.

Zoals het gebeurde met mevrouw Rommel. Tot haar achtentachtigste woonde ze zelfs zelfstandig. In een mooi huis met prachtige meubelen. Allemaal herinneringen aan de tijd dat zij en haar man in Indonesië woonden.

En dan kom je te vallen..Er knapt iets in je hoofd. Je kunt je handen niet meer gebruiken. Thuis blijven wonen, is onmogelijk.

Vervolgens komt de verhuizing. Alles moet worden verkocht. Je gaat naar een verpleegtehuis. En in plaats van te wonen in je eigen huis krijg je een plekje in een kamer van vier. Ieder met een eigen bed, een eigen nachtkastje, en een eigen hangkast...

Loslaten...

Wat moeilijk..

Dan woon je al weer twee jaar in je nieuwe ‘huis”. Je raakt min of meer gewend aan dat leven. Soms worden je kamersbewoners je vrienden. Het is ook maar beter. je bent tot elkaar veroordeeld.

Het is je laatste huis.

Maar dan komt er toch weer een verhuizing. Het oude verzorgingstehuis wordt vervangen.

Je krijgt straks een kamer alleen!

In theorie lijkt alles veel beter te worden.

Maar wat zei deze vrouw: als ik straks maar niet alleen ben!!!!!

Een programma over loslaten...

Kijk en luister.

Bijbelgedeelte: 2 Korinthe 5: 1-5

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: