Mauritz en Nora Vlot

30 november 2008, 09:00

Ds. Arie van der Veer bezoekt vandaag het echtpaar Mauritz en Nora Vlot. Zij verkondigen het evangelie in de motorwereld.

Bijbeltekst

Filippenzen 1:12-21.

Meditatie

Hoe ziet een schoenmaker er uit? Je bent geneigd om te denken: net zoals iedereen. Schoenmakers hebben geen speciale gezichten. Zijn niet opvallend anders. In de sport heb je dat wel: een hardloper is slank en een gewichtheffer is dik.

Je kunt wel vaak mensen aan hun kleding herkennen. Bij bepaalde beroepen past bepaalde kleding. Je hebt het soms al met kerkmensen. Vooral de vrouwen van bepaalde kerkgenootschappen kun je snel herkennen.

Maar terug naar die schoenmaker. De schoenmaker met wie ik een programma maakte is ook lid van een orthodoxe kerk. Ook een actief lid. Hij is een opvallende verschijning. Zijn haren golven over zijn schouders. Hij draagt een zwart T-shirt. Een zwarte broek. Op beide bovenarmen staan tatoeages. En op de onderarmen staat duidelijk een tekst van de apostel Paulus te lezen. Op de ene arm: het leven is mij Christus. Op de andere arm: het sterven gewin.

Van zo’n schoenmaker heb je er geen dertien in een dozijn.
Juist daarom maakte ik met hem een programma. Wat drijft deze man?
Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: