Nederland Zingt met Pasen - deel 1

12 april 2009, 09:00

In het eerste deel van dit tweeluik ontmoet ds. Arie van der Veer Ellen Weijers. Na een lange zoektocht kwam zij een tijd geleden tot geloof. Sinds kort is zij e-coach van de internet cursus 'Waarom Jezus?'

Ds. Arie van der Veer over deze uitzending:

Wie is mijn e-coach?

Er duiken steeds weer nieuwe woorden op. In de spreektaal zijn we er al wat aan gewend, maar in de schrijftaal is het soms erg moeilijk. Hoe schrijf je nu cd’tje? Is dat goed? Of een woord dat weer van meer recente datum is: sms’je? Schrijf je sms’en of smssen of sms-en?

En dan nog moeilijker: wat betekent het nu?
Wat is een e-coach?

Vandaag kunt u in de uitzending van Nederland Zingt in ieder geval zien wat het inhoudt. U kunt met twee vrouwen kennis maken die een aantal weken veelvuldig met elkaar gecorrespondeerd hebben. Het onderwerp waar zij mee bezig waren, was het christelijke geloof. De één is gelovig en de ander wilde meer van het christelijk geloof weten.

Met de laatste vrouw kunt u in de uitzending van 1e Paasdag kennis maken. Zij leefde in een wereld vol angst. Geesten achtervolgden haar. Nu een paar maanden later is zij volledig bevrijd van die angsten en noemt zij zich bewust christen. Had u dat eind vorig jaar aan haar gevraagd dan had ze dat niet kunnen zeggen. Ze was wel op zoek, maar wist van het christelijk geloof niet veel. Trouwens, ook al weet je veel van het christelijk geloof, daarom geloof je nog niet.
Geloven is immers een persoonlijke relatie met God hebben!

De eerste vrouw was en is de e-coach. Een vrouw, die de ander niet kende. Zij leerde haar wel kennen via de weg van internet. Ze begeleidt namelijk mensen, die aan de ‘Waarom Jezus?’ cursus deelnemen. Vragen over het geloof worden met haar doorgenomen. Daarom is zij een e-coach. Een coach in het geloof, die mensen begeleidt langs digitale (elektronische) weg.

Wat kun je langs die weg tegenwoordig snel veel kennis opdoen! Een nadeel blijft, dat mensen die langs die weg met elkaar spreken, elkaar toch niet heel goed leren kennen. Daarom brengen wij in dit programma de coach en de e-leerling bij elkaar. Een verrassende ontmoeting.

Bijbeltekst: Mattheus 28:1-8

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: