Nederland Zingt met Pasen - deel 2

13 april 2009, 09:00

Joyce Apon kwam door de internetcursus 'Waarom Jezus?' tot geloof. In het tweede deel van dit tweeluik ontmoet ze haar e-coach Ellen Weijers.

Ds. Arie van der Veer over deze uitzending:

Leven zonder angst

Joyce is haar leven lang bang geweest. Bang voor geesten. Ze zag ze heel concreet in haar huis. Zij durfde alleen maar te gaan slapen met het licht aan. In het donker de trap op, was voor haar een kwelling. Soms bemerkte ze na een bezoek, dat nieuwe geesten met haar mee naar huis gingen.

Joyce is van Indische afkomst. Eerder kwam ik bij deze mensen zulke verhalen tegen. Ook Surinaamse mensen spreken er vaak over. Een tijd geleden kwam er uitkomst. Joyce hoorde, dat er een man was in haar woonplaats, die deze geesten kon verdrijven. Ze belde hem op en hij was bereid te komen. Hij vertelde dat hij christen was en dat zijn bezoek geen geld kostte.

Tot haar opluchting bleek het ook een Indische man te zijn. Hij vertelde christen te zijn. Samen met haar liep hij het huis door. En constateerde dat Joyce gelijk had. Ze was daar erg blij mee. Hoe vaak hadden mensen haar gezegd dat het allemaal onzin was. De man heeft de geesten verdreven. In elke kamer sprak hij een gebed uit. En na die dag was het voorbij. Wel adviseerde hij in elke kamer een crucifix te hangen. Joyce kocht ook voor zichzelf een kruisje. Ook haar kinderen dragen nu een kruisje.

Op Tweede Kerstdag vorig jaar vond zij op internet de ‘Waarom Jezus?’ cursus. In de maand januari heeft ze die intens gevolgd. Kort geleden stapte ze helemaal alleen een kerk binnen. Joyce is nu bewust christen.

Luister en kijk op Tweede Paasdag hoe het leven van een altijd angstige vrouw veranderde in een leven zonder vrees.

Bijbeltekst: Openbaring 1:17-19

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: